Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Malkoç, 17 Eylül Üniversitesi´nde söyleşiye katıldı

Malkoç, 17 Eylül Üniversitesi´nde söyleşiye katıldı

İsmini otomobil tasarımında aldığı Dünya çapındaki ödüller ile duyuran Erbakan Malkoç, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi topluluklarından İşletme ve Ekonomi Topluluğu´nun düzenlediği söyleşiye katıldı.

Avrupa´nın en iyi otomobil tasarım ödülü, ABD´nin en prestijli ödüllerinden olan ?Dünya otomobil tasarımında teknolojiyi en iyi kullanan firma ödülü? gibi alanında birçok önemli ödül sahibi Dizayn Vip Yönetim Kurulu Başkanı Erbakan Malkoç, girişimcilik başarısına giden süreçte yaşadıklarını öğrenciler ile paylaştı.
Üretmenin önemine vurgu yapan Malkoç ?Ülkemizin dünya arenasında ekonomik anlamda ön plana çıkabilmesi için üretim olması lazım.? dedi. Başarı hikayesi hakkında bilgiler paylaşan Malkoç, yaşadığı zorluklardan örnekler vererek azimle çalışmanın altını çizdi.
Malkoç ?Ben şansa inanmıyorum. Eğer yaratılışta bir kişinin aklı varsa herkes şanslıdır. Kişinin hedefleri olması lazım, hayallerinizin peşinden gitmelisiniz ve çok çalışmalısınız. Peşinden giden insan için hayal çok güzel bir şeydir. İlkokulda çok güzel hayallerim vardı. Ama benim okulum bittiğinde, annemi, ablamı ve babamı iki ay içinde kaybettim. Köyde kimse kalmayınca 10 yaşında İstanbul´a ağabeylerimin yanına göç ettim. Yokluk insanı çok çabuk büyütür, özellikle köy çocukları çocuk olamaz. Benim o yaşımda otomobil hayalimdi. Hayallerim ağabeyimi etkiledi ve beni tamirhaneye çırak olarak verdi. Hayat hikayemi size feyz vermesi için anlatıyorum. Her zaman daha iyisini nasıl yapabilirim diye çalıştım. O yaşlarda küçük mucitlikler yapmaya başladım. Sonra bu büyüdü ve şimdi ise otomobil ile duygusal bağ kuracak, otomobil ile konuşabilecek çalışmalara imza attım.? dedi.
Ülkeye hizmet eden çalışmalar yapmanın önemine vurgu yapan Malkoç, ?Hep kendime neden başka ülkeler yapıyor da, biz yapamıyoruz diye düşündüm. Vatana sahip çıkmanın bir tek yolu vardır, o da katma değer üretmektir.? dedi.
Öğrencilerin dikkatle takip ettiği söyleşi 17 Eylül Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Alpaslan Serel´in Erdoğan Malkoç´a teşekkür plaketi vermesi ile sona erdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli