Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Maliyeden mektup geliyor

Maliyeden mektup geliyor

Maliye Bakanlığının 5,5 milyon kişiye göndermeyi planladığı mektupların birincisi ilçemizde vergi mükelleflerine ulaşmaya başladı.

Maliye Bakanlığı`nın 5,5 milyon kişiye göndermeyi planladığı mektupların birincisi ilçemizde vergi mükelleflerine ulaşmaya başladı.
Bu çalışmaya paralel 120 liranın üzerindeki borçlular listesini de oluşturan Gelir İdaresi, kapsama yüz binlerce vergi borçlusunun yanı sıra, 4 milyon trafik ceza tutanağının da girdiği belirlendi. Bir kişinin birden fazla trafik cezası bulunduğuna dikkati çeken yetkililer, trafik cezası olan kişi sayısının 1,5 milyon dolayında olduğunu bildirdi. Gelir İdaresi, yeniden yapılandırma için 2 ayrı tipte mektup hazırladı. Bunların ilki vergi borçlusu kişi ve kuruluşlar ile trafik cezası bulunan vatandaşlara gönderiliyor. Bu mektuplarda, herkesin borç tutarı tek tek yer alacak. Gelir İdaresi Bilgi İşlem Merkezi, elektronik ortamda her mükellefin borcunu kendi mektubuna işleyecek. Bu mektuplar, daha sonra vatandaşların bulundukları illerin Vergi Dairesi Başkanlığı ve Defterdarlıklara gönderilecek. Burada borç rakamları bir kez daha kontrol edildikten sonra da uyarı mektupları vatandaşa yollanıyor.
İşte, birinci mektuptan özetler: "6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle İlgili Kanun, 25 Şubat 2011 tarihinde yürürlüğe girmiş ve borçların yeniden yapılandırılmasına imkan veren düzenleme başlamıştır. Buna göre, başvurmanız halinde 31 Aralık 2010 tarihi öncesi borçlarınız yeniden yapılandırılacaktır. İsterseniz yapılandırılmış borcunuzu 36 ayda 18 taksitte ödeyebilirsiniz. Yapılandırmaya müracaat edilmesi ve taksitlerin düzenli ödenmesi halinde herhangi bir haciz işlemi ile karşılaşmayacaksınız. Böylece iş ve işlemlerinizi vergi borcu problemi olmadan yürütebileceksiniz. Yapılandırma Kanunundan yararlanmanız halinde bu borcunuzdan dolayı ihalelere girmekten men edilmeyeceksiniz. Ayrıca yapılandırma sırasında herhangi bir teminat istenilmeyecektir. Son başvuru süresinin 2 Mayıs 2011 tarihi mesai saati bitimi olduğunu hatırlatır, iyi günler dileriz.``

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli