Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Maliye Bakanının özel okul açıklamasına tepki var

Maliye Bakanının özel okul açıklamasına tepki var

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Maliye Bakanının özel okul açıklamasına, başbakanın doğru bulup bulmadığını sordu.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Maliye Bakanının özel okul açıklamasına, başbakanın doğru bulup bulmadığını sordu.
Maliye Bakanının Özel Okul açıklamasını TBMM gündemine taşıyan A. Duran Bulut, konu ile ilgili olarak Başbakanın yazılı olarak cevaplaması üzerine soru önergesi verdiğini söyledi.
Maliye Bakanının yaptığı açıklamasında, "İlköğretimde çoçuk başına 1500 lira verilse, durumu müsait olan vatandaşımız üstüne bir miktar daha koyup çocuğunu özel okula gönderse diye düşünüyoruz. Verdiğimiz 1500 liralık katkıyla vatandaş çocuğunu özel okula gönderme yolunu seçerse o zaman bizim yükümüz azalmış olur. Her ilköğretim öğrencisi başına 1000 lira devletin kasasında kalır" ifadelerine yer verdiğini hatırlatan Bulut, Maliye Bakanının bu açıklamasının devletin özelleştirme mantığı ile hareket etmesi ve asli görevinden uzaklaşması anlamına gelmektir şeklinde konuştu.
Ayrıca özel okulların fiyatlarının Maliye Bakanı tarafından bilinmediğini iddia eden Bulut, Özel okul fiyatlarının ortalama 15 bin TL civarında olduğunu işaret edip, Maliye Bakanının açıklamasında 1500 TL nin üzerine vatandaşlarımızın 13 bin 500 TL üzerine ek yapması gerektiğini anlattı.
Bulut`un Başbakana ilettiği sorular;
1. Devletin asli görevi; devlet okullarının şartların iyileştirmek, okulların derslik ve öğretmen açığı sorununu çözmek, öğrencilerin iyi bir eğitim almasına imkan sağlamak değilmidir?
2. Bugün Hükümetin okullara yeterli ödenek ayırmadığı, okulları kaderlerine terkettiği, bazı okulların öğretmensiz olduğu, öğretmen olmayanların ücretli öğretmen olarak derslere girdiği, kimi bölgelerde öğrencilerin 60-70 kişilik sınıflarda eğitim-öğretim yaptığı düşünüldüğünde Bakan, Şimşek`in yaptığı açıklama doğrumudur?
3. Bugün özel okul ücretleri yıllık ortalama 15 bin TL civarlarındadır. Temel ihtiyaçlarını karşılamakta dahi zorlanan orta gelir grubunda olan bir aile çoçuğunu nasıl özel okula gönderecektir?

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli