Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Mahkeme Taş Ocağı için verilen ‘ÇED olumlu’ raporunu iptal etti

Mahkeme Taş Ocağı için verilen ‘ÇED olumlu’ raporunu iptal etti

İzmir 6. İdare Mahkemesi, Ayvalık ve Bergama İlçeleri sınırları içinde bulunan çam fıstığı ile ünlü Kozak Yaylası’ndaki İdeal Stone Maden ve Otomotiv Sanayi Şirketi tarafından granit ocağı işletmesi ve kırma eleme tesisi projesini

İzmir 6. İdare Mahkemesi, Ayvalık ve Bergama İlçeleri sınırları içinde bulunan çam fıstığı ile ünlü Kozak Yaylası’ndaki İdeal Stone Maden ve Otomotiv Sanayi Şirketi tarafından granit ocağı işletmesi ve kırma eleme tesisi projesinin kapasitesi artışı için verilen “ÇED olumlu” kararını iptal etti. 
Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Tabiat Derneği tarafından Ayvalık İlçesi Bağyüzü ile Bergama’nın Aşağıcuma ve Hacıhamzalar mahallelerinde, İdeal Stone Maden ve Otomotiv Sanayi Şirketi tarafından Granit Ocağı İşletmesi (Kapasite Artışı) ve Kırma Eleme Tesisi projesi için verilen “ÇED olumlu” kararının iptali için ortaklaşa açılan davada, İzmir 6. İdare Mahkemesi iptal kararı verdi. 
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, mahkemenin verdiği iptal kararının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin gözde turizm beldesi olan Ayvalık ve Kuzey Ege’deki tüm bölgenin, güzelliğinin, estetiğinin, doğallığının bozulmaması için mücadeleye devam etmeye kararlı olduklarını bildirdi. 
Ayvalık’ı gelecek kuşaklara, Ata’larından aldığı gibi emanet etmenin sorumluluğunu ve yükünü omuzlarında taşıdıklarını vurgulayan Başkan Ergin, iptal kararının, benzer girişimde bulunmak isteyenlerin hevesini kursağında bırakacağını belirtti. 
Karakoç Deresi’nin sulak alan statüsünde kalması, pirina kokusu yayan fabrikanın önlem alması, Karaayıt’ın madencilere depo olmaması için, göreve geldikleri günden beri mücadele ettiklerini hatırlatan Başkan Ergin,”Mücadeleyi aksatmaksızın sürdürmeye devam edeceğiz. Birlikte mücadele yürüttüğümüz Bergama Çevre Platformu ve Burhaniye Çevre Platformu’ndaki arkadaşlarımıza ve yaşam savunucusu dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı