Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Maharetli Bayanların ellerinden yöresel tatlar

Maharetli Bayanların ellerinden yöresel tatlar

Manyasta devam eden Maharetli Eller Projesiyle yöresel tatlar unutulmayacak.

Manyas`ta devam eden Maharetli Eller Projesiyle yöresel tatlar unutulmayacak.
Manyas Kaymakamlığı ve Manyas Belediye Başkanlığının ortak projesi olan ve Güney Marmara Kalkınma Ajansının  onaylayarak karşılıksız kredi ile desteklediği Manyas`ın maharetli elleri başta yöreye ait mutfak kültüründen örnekler olmak üzere el işlerini satışa sunuyorlar.
93.400 liralık Manyas`ın maharetli elleri projesinin % 85`lik kısmını Güney Marmara Kalkınma Ajansı hibe desteği olarak karşılamış ve proje sorumluları tarafından seçimi yapılan 25 bayan çeşitli eğitimlerden geçirilmişti. Eğitimleri sonrası geçtiğimiz ay Orman İşletme Şefliği bitişiğinde kurulan otantik çadırda üretim yapmaya başlayan  bayanlar hazırladıkları yöresel tatlar olan, gözleme, mantı vb. vatandaşlara ekonomik fiyatlar ile sunarken aldıkları övgüler karşısında mutlu olduklarını ve bu övgülerin kendilerini  motive ettiklerini söylüyorlar.
Projenin gelişmesi açısından Manyas`lılardan destek istediklerini söyleyen Manyas`ın mahareti elleri ilçe halkını Orman İşletme Şefliği yanındaki satış yerine beklediklerini ifade ettiler.
Süleyman Özaydın


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli