Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Madenlerdeki kaçış-yaşam odaları gündemde

Madenlerdeki  kaçış-yaşam  odaları  gündemde

CHP Balıkesir milletvekili H. Ahmet Gümüş, madenlerdeki kaçış ve yaşam odalarının neden zorunluluğu olmadığını sorguladı.

CHP Balıkesir milletvekili H. Ahmet Gümüş, madenlerdeki kaçış ve yaşam odalarının neden zorunluluğu olmadığını sorguladı.
CHP Balıkesir Milletvekili Gümüş, Soma'da yaşanan faciaya ilişkin kamuoyunun kafasını kurcalayan kaçış-yaşam odaları ile ilgili sorularını Bakan Çelik ve Bakan Yıldız'a yöneltti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından yanıtlanması istemiyle birer soru önergesi kaleme alarak Meclis'e sunan Gümüş, kaçış-yaşam odalarını gündeme getirdi.
Soma'da yaşanan maden faciasının ardından işçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili pek çok konunun gündeme geldiğini ancak Soma için gözyaşı döken milyonlarca insanın cevabını öğrenmek istediği sorunun madenlerde kaçış-yaşam odalarının niçin zorunlu tutulmadığı olduğunu söyleyen Gümüş, soru önergesinde bakanlara şu soruları iletti:
Ülkemizde maden işletmelerinde kaçış-yaşam odaları niçin zorunlu değildir? Avrupa'da maden işletmelerinde kaçış-yaşam odaları zorunlu olmayan bir başka ülke var mıdır? Dünya'da hangi ülkelerde kaçış-yaşam odaları zorunlu hangi ülkelerde değildir? Bugüne kadar Bakanlığınıza kaçış-yaşam odaları ile ilgili herhangi bir çalışma, proje gelmiş midir? Geldi ise yanıtınız ne olmuştur? Bu projeler niçin kabul edilip bir düzenleme ile yasal zorunluluk haline getirilmemiştir?”



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli