Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

M. Fatih Canbaz: Bu uygulamayla ilçede bayi esnafı kalmaz

M. Fatih Canbaz: Bu uygulamayla ilçede bayi esnafı kalmaz

Alkol satışını kısıtlayan yasanın uygulamaya geçmesiyle birlikte esnaf, kepenklerini erkenden kapatmaya başladı.

Alkol satışını kısıtlayan yasanın uygulamaya geçmesiyle birlikte esnaf, kepenklerini erkenden kapatmaya başladı.
TBMM`de kabul edilen 6487 Sayılı yasa ile tekel bayilerinde 22:00 ile 06:00 saatleri arasında sonra alkol satışı yasağının başlamasıyla birlikte esnaf, ilk sınavını 9 Eylül Pazartesi günü verdi. Gece saatlerinde kepenkleri erkenden kapatan esnaf yeni uygulamadan dert yandı. 
6487 Sayılı Kanun ile alkollü içkilerin 22:00- 06:00 saatleri arasında satışını yasaklayan yasa 9 Eylül tarihi itibariyle uygulanmaya başlamasına tepkiler çığ gibi artarken, bir tepki de Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz`dan geldi.
Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, Yasaya uymayan işletmelere 29 bin ile 146 bin liraya varan para cezalarının uygulanmasının kabul edilemez olacağının altını çizdi.
Erdek`te sayıları çığ gibi artan alışveriş merkezleri yüzünden sadece tekel ve alkol ürünlerinden gelir elde edebilen bayi işletmecilerinin, devlete vergi ödediğini ve bunun büyük bölümünü alkollü içki satışından elde edilen gelirle yaptıklarına dikkat çeken Başkan Canbaz, "Bayi esnafımızın yıllardır bir düzeni vardı. Yaz sezonlarında sabaha kadar. Kış aylarında saat 02:00`ye kadar çalışıyorlardı, Pazartesi gününden itibaren satışların durmasından dolayı dükkanlarını saat 23:0`da kapatmaya başladıkları yönünde şikayetler gelmeye başladı. Bu uygulama devam ederse, ilçede bayilik yapan esnaflarımızın da işsizler ordusuna katılacağını göreceksiniz." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli