Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Lodos hayatı olumsuz etkiledi

Lodos hayatı olumsuz etkiledi

Erdek'te fırtına dindi, zararlar ortaya çıktı.

Erdek'te fırtına dindi, zararlar ortaya çıktı.
Erdek ilçesinde Pazartesi günü başlayan ve dünde etkisini sürdüren fırtına hayatı olumsuz etkiledi.  
Sahilde bağlı bulunan teknelerin batmasını önlemek üzere sahipleri gece ve gündüz nöbet tutarken, bazıları da tekneleri batmasın diye karaya aldı.  
Pazartesi günü sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan fırtınanın dünde sabah saatlerinde çok şiddetli olarak devam ettiği görüldü.    
Erdek’te bazı binaların çatılarından kiremitler uçarken, çuğra ve kurbağlıdere sahilinde bulunan iskeleler ile rıhtımda bulunan taşlar ise parçalandı. 
Kafeteryalarda masa ve sandalyeler fırtınadan uçtu, denizdeki dalgaların boyunun 4-5 metreye kadar yükseldiği görüldü.   
Diğer yandan denize kıyısı olan Erdek’e bağlı kırsal mahallelerde ise bazı turizm tesislerinin çatı ile çerçevelerinin zarar gördüğü öğrenildi.  
Marmara ve Avşa Adalarında da dün fırtına devam etti. Marmara ve Avşa Adalarında yaşanan fırtına ile ilgili gazetemiz muhabirine bilgi veren Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, hava muhalefeti nedeniyle her iki adada herhangi bir sorun yaşanmadığını, adalarda normal yaşantının devam ettiğini, sadece kıyıya yakın işletmelerin su basması nedeniyle zarar gördüğünü, binaların çatılarından kiremitlerin uçtuğunu söyledi. 
Tek sorunun, elverişsiz hava şartları sebebiyle Marmara, Avşa ve Tekirdağ hattı deniz ulaşım seferlerinin yapılmaması olduğunu işaret eden Belediye Başkanı Aksoy, tam fırtınadan dolayı deniz ulaşımının 2 gün boyunca aksadığını bildirdi. 
Fırtına ve lodos dün akşamdan itibaren etkisini kaybettiği görüldü. 
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Lodos hayatı olumsuz etkiledi
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı