Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Listeler askıda

Listeler askıda

Seçimlere 3 aydan az bir süre kaldı, seçim süreci hızla ilerliyor. İlk olarak seçmen listeleri askıya çıktı. Muhtarlıklarda askıya çıkan seçmen listelerinde ismi bulunmayanlar ile 1993 ve daha önce doğanların oy kullanmak için nüfus müdürlüklerine..

Seçimlere 3 aydan az bir süre kaldı, seçim süreci hızla ilerliyor. İlk olarak seçmen listeleri askıya çıktı. Muhtarlıklarda askıya çıkan seçmen listelerinde ismi bulunmayanlar ile 1993 ve daha önce doğanların oy kullanmak için nüfus müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.
12 Haziran`da yapılacak genel seçim için seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıkarıldığı uyarısı yapan Erdek Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, listelerin 31 Mart`a kadar muhtarlıklarda askıda kalacağını hatırlattı. Oy kullanmak isteyenlerin seçmen kütüklerinde kayıtlarının olması gerektiğine dikkat çeken Aydın "Seçmen kayıtlarına Yüksek Seçim Kurulu`nun internet sitesinden de ulaşılabiliyor. Listede ismi olmayan veya adres değişikliği yapacak olanların 31 Mart`a kadar nüfus müdürlüklerine başvurarak gerekli işlemleri yapmaları gerekiyor. Sandık seçmen listelerinin kesinleşmesinden sonra seçmen bilgi kâğıtlarının hazırlanması ve dağıtılması işlemine 24 Nisan`da başlanacak." dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli