Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Liseli mucitler, TÜBİTAK Sergisi´nde buluştu

Liseli mucitler, TÜBİTAK  Sergisi´nde buluştu

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması, Bursa Bölge Sergisi açıldı.

27-30 Mart 2017 tarihleri arasında Bursa Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi´nde açılan sergide Balıkesir, Eskişehir, Bursa, Çanakkale, Bilecik, Yalova ve Kütahya illerinde orta öğrenimine devam etmekte olan öğrencilerin hazırladığı en iyi 100 proje kurulan stantlarda bilimsel kurul ile katılımcıların ilgisine ve beğenisine sunuldu.
TÜBİTAK 48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması, orta öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilimler alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Kodlama, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı alanlarında düzenlenmekte olan Bölge Finali ve Türkiye Finali olarak iki aşamalı bir değerlendirme sistemine sahip.
Yarışmanın Bursa Bölge Finalinde sergilenecek olan ve 7 ilin başvuruları arasından seçilen en iyi 100 projeden 21´inin Balıkesir´e ait olduğu öğrenildi.
Balıkesir´e ait 21 standı da gezen Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerimizden projeleri hakkında bilgi aldı. Bilime böylesine meraklı olan ve güzel projeler üreten, özellikle son 3 yıldır artarak büyük başarıya imza atan öğrencilerimize başarılarının devamını diledi. ?Bursa Bölge Finaline davet edilen en iyi 100 eserden 21 eserin Balıkesir´den olmasının kendilerini ziyadesi ile mutlu ettiğini belirterek, bizlere bu gururu yaşatan okul yöneticilerimiz ile öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürü bir borç biliyorum.? dedi.
Toplam 12 bölgeden 14 bine yakın başvurunun olduğu yarışma kapsamında Bursa Bölge Finalinde sergilenmek üzere seçilen en iyi 100 proje Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi´nde 30 Mart Perşembe gününe kadar sergilenecek. Oluşturulan bilimsel kurulun, en iyi 100 proje içerisinden yapacağı eleme sonrasında belirleyecekleri ?Türkiye Finaline? kalan projeler ödüllendirilecek. Ödüller, yine Bursa Uludağ Üniversitesi´nde düzenlenecek tören ile sahiplerine kavuşacak.

Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli