Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Liman Başkanlığı geminin yük indirmesini durdurdu

Liman Başkanlığı geminin yük indirmesini durdurdu

Erdek Liman Başkanlığı, Saraylar isimli bir geminin taşıdığı yükleri Erdek İlçesi İlhan Köyüne yasaya aykırı şekilde boşalttığı gerekçesiyle yük boşaltma işlemini durdurdu. Taşıdığı yüklerin tahliyesi durdurulan gemi sahibine ise idari para....

Erdek Liman Başkanlığı, Saraylar isimli bir geminin taşıdığı yükleri Erdek İlçesi İlhan Köyü`ne yasaya aykırı şekilde boşalttığı gerekçesiyle yük boşaltma işlemini durdurdu. Taşıdığı yüklerin tahliyesi durdurulan gemi sahibine ise idari para cezası salındı.
Erdek Kapıdağ Yarımadası`nda belirlenen noktalara rüzgar gülü yapım çalışmalarını yürüten bir şirket, Saraylar isimli gemiyle yapım çalışmalarında kullanılacak ekipmanların İlhan Köyü`ne ulaştırılmasını sağlıyordu.
Yük tahliye işleminin yasalara aykırı olduğu yönünde köy sakinlerinden Erdek Liman Başkanlığı`na yapılan ihbar sonrası, inceleme başlatan Erdek Liman Başkanlığı adı geçen geminin tahliyesini durdurup ardından 618 Sayılı Limanlar Kanunu gereği idari para cezası kesildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Erdek Liman Başkanı Cemal Yıldırım, "Saraylar isimli bir geminin, Bandırma limanında bulunan rüzgar gülü santral ve ekipmanlarının Erdek İlçesi İlhan Köyü Balıkçı Barınağı içerisindeki rıhtıma yükün tahliyesi konusunda Denizcilik Müsteşarlığı`ndan izinliydi." dedi.
Ancak, daha sonra liman başkanlığınca yapılan liman denetimlerinde adı geçen geminin yükünün rıhtıma boşaltılması gerekirken, balıkçı barınağı girişindeki Mahmuz`a (suyun geldiği ve gittiği yanlardaki çıkıntı) kapak indirerek taşıdığı yükünün tahliyesini yaptığının tespit edildiğini söyleyen Yıldırım, "618 Sayılı Limanlar Kanunu`nun ilgili maddesi gereği gemi sahibine idari para cezası kesilmiş olup, izinsiz olan yerden izin alınana kadar tahliye çalışmaları durdurulmuştur şeklinde konuştu.
Mahmuz`a, boşaltma yapılabilmesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı`ndan iznin yenilenmesinin ilgili gemi sahiplerine bildirildiğini kaydeden Özdemir, izinsiz yerden yapılan yükleme boşaltma çalışmalarının, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı`ndan, izin alınması kaydıyla seferlerine devam edebileceğini hatırlattı.
Özdemir, söz konusu geminin normal hat izni olan Erdek-Tekirdağ arası deniz seferlerini ise sürdürdüğünü sözlerine ekledi.
K. Deniz Şekerci


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı