Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Levent Mahallesi´nin Eti Maden´e isyanı ?Recep Şekerci, gelsin, birkaç gün mahallemizde yaşasın!?

Levent Mahallesi´nin Eti Maden´e isyanı ?Recep Şekerci, gelsin, birkaç gün mahallemizde yaşasın!?

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü´ne bağlı Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürlüğü´nün, 20 yılı aşkın süredir Levent Mahallesi´nin Ağıldere bölgesine kamyonlarla yollara döke döke getirerek attığı şlamlardan bembeyaz dağlar oluştu.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü´ne bağlı Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürlüğü´nün, 20 yılı aşkın süredir Levent Mahallesi´nin Ağıldere bölgesine kamyonlarla yollara döke döke getirerek attığı şlamlardan bembeyaz dağlar oluştu.
Konuyu incelemek ve belgelemek için gittiğimiz Levent Mahallesi´nde yaşayan vatandaşlara bir dokuduk, bin ah işittik.
İşte bu mahallede yaşayan vatandaşlardan bazılarının, Recep Şekerci´nin müdürlüğündeki Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları´nın şlamlarıyla ilgili değerlendirmeleri:
SEZAİ ŞAHİN
?20 yıldır bu çileyi yaşıyoruz. Açıkta stoklanan, üstü topraklar örtülmesi gerekirken kapatılmayan bu atıklar, bölgemizdeki tüm bitkileri kurutuyor. Şlamın kokusundan usandık. Bu kadar sorumsuzluk olur mu? Fabrika müdürü Recep Şekerci, gelsin de, birkaç gün, mahallemizde yaşasın, görelim. Bu sorumsuzluk artık sona ermeli. Yıllardır feryadımızı duyan yok.?
KAZIM TENKUR
?Yaz-kış pislik içindeyiz. Hele yazın yaşadığımız pislik inanılmaz boyutlarda. Mahalle içinde şlam depolama alanının işi ne? Bu fabrikanın, bize ne yararı var, zararından başka? Ayıptır, yazıktır, günahtır. Bu fabrikanın müdürü, bir de Bandırma´ya belediye başkanı olmaya kalktı. Şlamıyla bize pisliği reva gören bir kişi, Bandırma´yı nasıl yönetecekti??
YASİN AKSU:
?Bu atıklar nedeniyle denizimiz bitti. Suyun içinde hiç canlı kalmadı. Geçtiğimiz pazar akşamı, bu fabrikaya ait ağaçlık alanda çıkan yangın 4 saat sürdü. 20 yıllık ağaçlar yandı. Aklımıza bu fabrikanın, kendisine yeni şlam alanı açmak için mi, ağaçları yaktığı düşüncesi de geliyor. Biz, bu fabrika arazisinden bir ağaç kessek, yetkililer yakamıza yapışır. Ya, bunlara ne demeli? Bu atıklar, yaz aylarında daha da büyük sorun yaratıyor. Mahallemiz, sinekten geçilmiyor.?
NECMİ ÇAMLICA
?Yıllardır bu çileyi yaşamaktan bıktık. Yazıklar olsun, bize bu çevre felaketini yaşatanlara! Şlam kokularına neredeyse alıştık. Ancak mahallemize konuk olarak gelenler, ?Bu kokuya nasıl dayanıyorsunuz?´ diye soruyorlar. Fabrikanın müdürü Recep Şekerci ve Bandırma´nın sayın yetkilileri, sesimizi ne zaman duyacaklar? Bu çilemiz daha ne kadar sürecek??
SEYİT YALIN:
?Bu bölgeye artık şlam dökülmesine son verilmeli. Bu beyaz atıklar, denize de akıyor. Denizimizde balık kalmadı. Ayrıca büyük bir görüntü kirliliği var. Rüzgarlı günlerde ortaya çıkan tozuma nedeniyle şlam tozları evlerimizin içine dek giriyor. Şlamların üstü toprakla da kapatılmıyor. Şlamlar, fabrikadan buraya, üstü açık kamyonlarla getirilip dökülüyor. Levent´e büyük zarar verdiler. İnanın, buraya verilen zarar, İstanbul´daki Gezi Parkı´na verilen zararın 100 kat üstündedir. Ayrıca bölgede sık sık yangınlar da yaşanıyor.?
AV. İLKER KESEN
?Böyle sorumsuzluk olmaz. Bu bölgede yaşayan insanlar umurlarında bile değil. Yıllardır feryat ediyoruz, sesimizi duyan ve ilgilenen yok. Bu dağlara ulaşan atıklar buradan kalkmalı ve bir daha buraya atık dökülmemeli.?
Levent Mahallesi´nde 5 binin üzerinde nüfus yaşıyor. Hepsi, böyle düşünüyor ve her gün Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürlüğü´nün kulaklarını çınlatıyor.
Fabrika Müdürü Recep Şekerci ne düşünüyor acaba?
Haber : Önder BALIKÇI



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli