Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Kuzeybatı Çevreyolu’nun ilk etabı açıldı

Kuzeybatı Çevreyolu’nun ilk etabı açıldı

Kuzeybatı Çevreyolu trafiğe nefes aldıracak

Balıkesir’in şehir trafiğine nefes aldıracak Kuzeybatı Çevreyolu’nun 4,2 kilometrelik ilk etabının açılışı Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Başkan Yücel Yılmaz “Balıkesir’in Edremit yoluna, otoban tarafına bağlanabileceği mükemmel bir yol. 2. etabı da sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve AK Parti Milletvekillerinin Ankara’dan talep etmesi üzerine hayata geçirilen Kuzeybatı Çevreyolu’nun ilk etabının açılış töreni, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Törene; Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir, MHP İl Başkanı Niyazi Tunç ve ilgili kurum müdürleri katıldı. Bursa-Balıkesir Karayolunun terminal girişinden başlayacak ve Üçpınar üzerinden Edremit yoluna bağlanacak Kuzeybatı Çevreyolu’nun 4,2 kilometrelik ilk etabı açılarak Balıkesir’in şehir içi trafiği rahatlatılıyor.

EDREMİT YOLUNA IŞIK OLMADAN OTOBANDAN BAĞLANILACAK

Kuzeybatı Çevreyolu’nun, Balıkesir için çok anlamlı bir çevreyolu olduğunu vurgulayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Balıkesir’in devam eden ve 21 ışıkla Balıkesir’in dışına yaklaşık 45 dakikada çıkılan yolu yine Balıkesir’in içinden geçen ama hiçbir ışığa uğramadan direkt Balıkesir’in Edremit yoluna, otoban tarafına bağlanabileceği mükemmel bir yol. Bu yolda, sayın genel müdürümüze çok teşekkür ediyoruz. Son istediğimiz ricayla eğimi de ortadan kaldıran Balıkesir’de ilk kez merkezde iki tane tünel olacak. Bu iki tünel, Balıkesir’in hayatını müthiş derecede kolaylaştırdığı gibi üstünde peyzajıyla o bölgede yaşayan herkese nefes alma alanı ortaya koyacak.” dedi.

1. ETAP 2025 SONU BİTECEK

Balıkesir için çalışıp, Balıkesir için dertlendiklerini ifade eden Başkan Yücel Yılmaz “Bakanlıklarımızla da projelerimizi paylaştığımızda Bakanlıklarımızdan gelen olumlu tepkiyle bu yol hayata geçti. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Ulaştırma Bakanlığımıza ve idari kesimde çalışan herkese teşekkür ediyorum. Buranın hızlı bir şekilde kamulaştırılmasına yardımcı olan mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 1. etap hizmete açılıyor, 2. etabı da sabırsızlıkla bekliyoruz. Herhalde 2025’in sonuna kadar orası da tamamen bitmiş olacak. Balıkesir’imize hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

SÜREÇ ÇOK HIZLI YÖNETİLDİ

Kuzeybatı Çevreyolu’nun, Kuvayı Milliye Şehri Balıkesir’e hayırlı, uğurlu olmasını dileyen AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey “Bu yolun yapımıyla ilgili süreçleri Büyükşehir Belediye Başkanımız, milletvekillerimiz, valimiz ile birlikte takip etti. Daha yeni temelini atmıştık, şimdi açılışını yapıyoruz. Bakanlığımıza ve burada çalışan işçi kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Çok hızlı bir süreç yönettiler ve bugün açılışını yapıyoruz. Balıkesir genelinde 14 tane yol projesini tamamladık. Önümüzdeki dönemde tamamlayacak çok yolumuz var.” dedi.

BALIKESİR’İN ULAŞIM VE İLETİŞİM ALTYAPISI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ YATIRIMLAR

Balıkesir’in şehir trafiğine nefes aldıracak Kuzeybatı Çevreyolu’nun 4,2 kilometrelik ilk etabının açılışlarını gerçekleştirdiklerini söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz “Ülkemizin ulaşım altyapısını güçlendirmek ve vatandaşımıza daha konforlu bir yaşam sunmak ümidiyle önemli adımlar atıyoruz. Transit trafiğin yoğun olduğu bölgemizde kesintisiz trafik akışını sağlayan çevreyolu projelerine de devam ediyoruz. Balıkesir’ de Kuzeybatı Çevreyolu’nun açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye’nin; Marmara ve Ege Denizlerine açılan yeşil penceresi Balıkesir, ülkemizin sanayi açısından en gelişmiş iki bölgesini birbirine bağlayan konumu ile Güney Marmara’nın önemli merkezleri arasında. Balıkesir’in ulaşım ve iletişim altyapısı için çok önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz.” dedi.

BALIKESİR’İMİZ İÇİN KIYMETLİ BİR HİZMET

Balıkesir için çok önemli olan Kuzeybatı Çevreyolu’nun ilk etabının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Vali İsmail Ustaoğlu “Turizmin merkezi olarak gördüğümüz Körfez Bölgemizin ulaşımını şehir içerisinde kolaylaştıracak. 2. Etabıyla birlikte 10,2 kilometre olan çevreyolu hizmete girdiğinde hem zamandan hem de yakıttan tasarruf sağlanacak. Balıkesir’imiz için kıymetli bir hizmet. Bu şehir her şeyin en güzeline layık. Çevreyolunun hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek yolu inceledi.

Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı