Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kutsal emanetler Bandırma´ya ulaştı

Kutsal emanetler Bandırma´ya ulaştı

Çanakkale Deniz Zaferi´nin 102. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Çanakkale-Ankara 20. Zafer Koşusu´nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a teslim edilmek üzere Gelibolu Yarımadası´ndan alınan Türk Bayrağı, deniz suyu ve toprak Bandırma ilçesine u

Çanakkale Deniz Zaferi´nin 102. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Çanakkale-Ankara 20. Zafer Koşusu´nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a teslim edilmek üzere Gelibolu Yarımadası´ndan alınan Türk Bayrağı, deniz suyu ve toprak Bandırma ilçesine ulaştırıldı.
Emanetleri taşıyan Çanakkaleli sporcuların gelişi için Gönen ilçesi Denizkent Mahallesi´ndeki Jandarma Karakol Komutanlığı önünde tören yapıldı.
Törene, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Gönen Kaymakamı Faruk Bekarlar, Bandırma Belediye Başkan Vekili Mehmet Sert, Bandırma Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hüseyin Elüstü ile kurumların amir ve müdürleri katıldı.
Gönen Kaymakamı Faruk Bekarlar, törende yaptığı konuşmada, ?Sembolik olarak Çanakkale´den yola çıkan ve Ankara´da Cumhurbaşkanımıza takdim edilecek olan bu emanetler aslında milletimizin yaklaşık 102 yıl önce Dünyanın o dönemin en gelişmiş silahları, teknolojik donanımlı askerleriyle ve ordularıyla kuşatılmak ve yok edilmek istenen Türk Milleti´nin varlığını tüm dünyaya ve asla yok olmayacağını haykırırcasına Çanakkale topraklarında 250 bin şehidin kanıyla yazdığı bir ruhun iletilmesi yolculuk etmesidir. Biz bugün burada bu gururu hep birlikte yaşıyoruz.´´ dedi.
Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, öğrenciler tarafından şiirler okunması ve halk oyunları ve mehter takımını gösterilerinin sunulmasının ardından emanetleri Gönen Kaymakamı Faruk Bekarlar´a verdi.
Bekarlar´da kutsal emanetleri Bandırmalı atletlere teslim etti.
Bandırma kaymakamlığınca koruma altına alınan bayrak, toprak ve deniz suyu, yarın Karacabey İlçesinden Bursalı atletlere teslim edilecek. Ankara´ya kadar güzergahtaki diğer illerin sporcuları tarafından taşınacak emanetler 18. Mart´ta Cumhurbaşkanı Erdoğan´a sunulacak.
Haber : Ahmet Pesen



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli