Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kutlu Doğum Haftası” başladı

 Kutlu Doğum Haftası” başladı

Bandırma Müftü Süleyman Küçük: Hz. Peygamber'i anarak tanımaya ve anlamaya başlamalıyız”

Bandırma'da, Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri başladı. Bu amaçla Bandırma İlçe Müftülüğü'nce, bir otel salonunda gerçekleşen kahvaltıya Kaymakam Ali Mantı, Garnizon Komutan Vekili Hava Pilot Albay Ali Özmen, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Pircioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Sefa Uyar ve diğer daire müdürleri katıldı. Kahvaltının ardından konuşan İlçe Müftüsü Süleyman Küçük, bu yıl 14-20 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kutlu Doğum Haftası”nın başlangıcını yaptıklarını vurgularken, şunları söyledi:
Bu haftayı kutlayarak, bir yıl boyunca gönlümüzü hoş edecek mutluluk atmosferini yakalıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız, bu haftanın ana temasını ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı' olarak belirledi. İnsanlığın son peygamberi Hz. Muhammet, yaşamı boyunca sevgi, saygı ve merhametten yana olmuştur. Onu, anarak tanımaya ve anlamaya çalışmalıyız. Böylece de dünyayı ve ahireti güzel kılarız.”
Kaymakam Ali Mantı da konuşmasında, her zaman Hz. Peygamber'in yönlendirmelerine ihtiyacımız olduğuna dikkati çekerken, şu değerlendirmede bulundu:
Günümüzde, gerici-yobaz terör örgütlerine, geri kafalı, başkaları tarafından yönlendirilenlere karşı uyanık olmalıyız. Her zaman Peygamberimizin sevgi, saygı ve şefaat ikliminden yararlanmalıyız. Zor ve dünyanın kilidi olan bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu nedenle daha çok düşünen, ahlak ve adalete önem veren bireylerin yaşadığı bir ülke durumuna gelmeliyiz. Yoksa ilerleyemeyiz. İlerlesek bile sanal bir ilerleme olur. Allah, birlik ve beraberliğimizi, dirliğimizi bozmasın. İlerlemenin anahtarı, farklılıklarımızdadır. Farklılıklarımız, bizi zenginliğimizdir. Farklılıklarımızı yok etmek, zenginliklerimizi yok etmektir. Kimse birbirinden, Allah adına hesap sormaya kalkmasın. Her kişiden yalnızca Allah hesap sorabilir. Bunlara dikkat edersek, ülkemiz, hak ettiği yere gelecektir.”
Bu konuşmanın ardından İlçe Müftüsü Süleyman Küçük, katılanlara birer gül ve İslâm Kültüründe Hoşgörü” isimli kitabı armağan etti.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli