Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Kuşlar isimli sergi büyük ilgi gördü

Kuşlar isimli sergi büyük ilgi gördü

Atölye M sanatçılarının eserlerinden oluşan Kuşlar isimli sergi, Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi salonlarında sanatseverlerle buluştu.

 "Atölye M" sanatçılarının eserlerinden oluşan ``Kuşlar`` isimli sergi, Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi salonlarında sanatseverlerle buluştu.
Serginini açılış konuşmasını Atölye M sahibi Melih Çınar yaptı.
Bir toplumun gelişebilmesi için mutlaka bilimsel düşünceye sahip olmasını gerektiğini vurgulayan Çınar, ``Yalnız bilimsel düşünce yetmez. mutlaka bunun sanatla takviye edilmesi gerek.. İkisi birleştiği zaman hümanist,  sevecen ve gelişmiş bir toplum olur. Biad kültürünün olduğu yerde, daima yerinde saymak, hatta geriye gitmek vardır.  Ama bilimin olduğu yerde sürekli bir gelişme bulunur.  Atatürk, çağdaş uygarlık derken, bunu kastetmiştir. Muasır medeniyet derken, bunun kastetmiştir.  Bugünlerde hepimizin bildiği gibi, sürekli bir şekilde bağımsızlığımızdan, özgürlüğümüzden bir kayıp yaşıyoruz. Bu kayıp yaşamada, düşündük, taşındık ve  dedik ki, acaba özgürlüğün sembolü olan kuşlarla bir kompozisyon  kurabilir miyiz ? Atatürk, `Bağımsızlık ve özgürlük benim karakterimdir` demiştir. Bugün bu anlayıştan hızla bir geri çekiliş var. Bu sergiyi açarken kuşların özgür havasını sizlere tattırarak, güzel bir sergi olmasını, beğenilmesini diliyoruz.``dedi.
Melih Çınar`ın ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Sedat Pekel`de, serginin,   yeni sezonun ilk sergisi olduğunu vurgulayarak, `` Geriye dönüp, son sezonu değerlendirdiğimiz de, Bandırmalı sanatseverlerle festival dışında 24 sergiyi buluşturmuşuz. Yani her aya iki sergi düşmüş. Az bir rakam değil!" diye konuştu.
Serginin kurdelesini, Sedat Pekel, eşi Feride Pekel ile birlikte keserken birlikte keserken,  Gülten Özsoy, Münire Çınar, Emine Brav, Yüksel Selçuk, Nevzat Ciciler, Zeliha Özbek, Leyla Çetin ve Ayşe Yüksel`in `` Kuşlar`` isimli tabloları görücüye çıktı.İlk günde büyük ilgi gören sergi 28 Eylül tarihine dek açık kalacak.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli