Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kuşcenneti Festivali başladı

Kuşcenneti Festivali başladı

Bandırma'da bu yıl 25'incisi düzenlenen Uluslararası Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivali başladı

Bandırma'da bu yıl 25'incisi düzenlenen Uluslararası Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivali başladı. Festivalin açılışına CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Kent Konseyi Başkanı Selim Panç, sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Festival etkinleri kapsamında Türk Hava Kurumu Bandırma Şube Başkanlığı tarafından paramotor gösteri yapıldı.
Kültür Merkezi önünde Abhaz Devlet Halk Dansları Topluluğu Şaratın Şov Grubu gösteri yaptı. Folklar gösterilerinin ardından Karşı Sanat Grubunun karma sergisi, Levent İlvan İntersia Sergisi, İlkay ve Özge Başak'ın Cennet Kuşları ve Bandırma Fotoğraf Sanat Derneği'nin Işığın büyüsü fotograf sergisi törenle açıldı. Kalabalık bir davetli topluluğu nezdinde açılan sergiler festival sonuna dek ziyarete açık kalacak. Sergilerin açılışında konuşan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, festivaller insanlarımızın bir araya geldiği yoğun katılımlı programlarla kentin sosyal yaşamında yeni açılımlar sağlanırken kültür ve sanatın insan yaşamına kattığı değerleri sınırsızca özümseme konusunda ciddi kazanımlar sağlıyor” dedi.
Kültür ve sanatın toplumların çağdaşlık seviyesine ulaşmasında taşıdığı önemin tartışma götürmeyeceğini dile getiren Mirza ”Büyük Atatürk'ün sanatsız kalan bir ulusun yaşam damarlarından biri kopmuş demektir söz her şeyi acıkça ifade etmektedir. Bizler bu düşünceyle kentimiz kültür ve sanat yaşamının gelişmesine ayrı bir önem veriyoruz. Festival günleri çok daha yoğun olarak yaşadığımız bu güzellikler Bandırma da yıl boyunca sizlerle birlikte oluyor” şeklinde konuştu. CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça'da konuşmasında Soma faciasından dolayı festivalin iptal edilmemesiyle ilgili eleştirilere cevap verdi. Havutça, Bandırma Uluslar arası Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali'nin kültür ve sanat ağırlıklı olduğunu, bundan dolayı yapılan eleştirilerle yerel yönetime haksızlık yapıldığını öne sürdü.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli