Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Kuşacık tarihe karışıyor

Kuşacık tarihe karışıyor

Alaaddin Mahallesi 18 Evler bölgesinde bulunan gecekonduların büyük bölümü yıkıldı. Gecekondularda oturan vatandaşlar belediye tarafından yapılan yeni evlere taşınıyor.

Alaaddin Mahallesi 18 Evler bölgesinde bulunan gecekonduların büyük bölümü yıkıldı. Gecekondularda oturan vatandaşlar belediye tarafından yapılan yeni evlere taşınıyor.  Bölgede yaşayan fakir vatandaşlar için geçmiş dönemde inşaatına başlanan ancak tamamlanmayan konutlar, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan tarafından yeni sakinlerine teslim ediliyor.
Konu hakkında açıklama yapan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, "Malum Belediye Başkanı döneminde bir çok şeyde olduğu gibi bu işte yarım bırakılmıştı. Bir sürü para harcanarak yapılan evler kaderine terk edilmiş olarak duruyordu ve harabe haline dönüşmüştü. Bizler, yarım bırakılan inşaatların mutfak, pencere, elektrik ve su tesisatlarını, alt yapı ve kanalizasyon işini bitirdik. Yol çalışmalarını da önümüzdeki günlerde tamamlayıp çevre düzenlemesine başlayacağız" dedi.
Geçim sıkıntısı çeken, dar gelirli vatandaşlarımızın yaşadığı derme çatma barakaların halleri içler acısıydı, ekonomik güçleri olmadığı için burada kendileri de, çocukları da sağlıksız koşullarda yaşıyorlardı şeklinde konuşan Aysan, "artık bu vatandaşlarımız yeni evlerinde daha düzgün olanaklarda yaşayacaklar. Bu çalışma sonunda, banyosu, mutfağı olan, stüdyo dairelerde 50`ye yakın ailemiz huzur içinde yaşayacaklardır" dedi.
"Zeytinli, Sahil, Halitpaşa ve Yalı Mahalleleri nasıl Erdek`se, Atatürk ve Alaaddin Mahallelerini de Erdek olarak tanımlayan Aysan, karşılaştığım bu kadar zorluk ve olumsuzluklara rağmen verdiğim her sözü yerine getireceğim. Tabi zaman lazım, gerekli zamanı ve hoşgörüyü bana veren Erdek halkına ve esnafına çok teşekkür ederim. Atatürk ve Alaaddin Mahallelerinde tüm vatandaşlarımıza da sevgi ve saygılarımı sunuyorum" açıklamasında bulundu.
Barakaların yıkımını izleyen 18 evler bölgesinde bulunan Öğretmenler Sitesi, Fevzi Çağır Sitesi, 300 Evler, Mavi Marmara Sitesi  sakinleri bu uygulamadan çok mutlu oldu.
Kapılarının önünde bulunan barakaların, alt yapılarının olmaması, barakalarda yaşamaya çalışan vatandaşların hayvanların çevreyi kirletmesi, çevreye verilen zarar, gürültü gibi çok sayıda konudan şikayetçi olan çevre sakinleri bu durumu 10 yıldır beklediklerini ve malum kişinin kendilerine defalarca söz verdiği halde yerine getirmediğini ancak Aysan Başkan`ın bölgeleri ile ilgili her sözü yerine getirdiğini söyleyip "Helal Olsun Aysan Başkan`a" dediler.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false