Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kuş cennetine ziyaretçi akını

Kuş cennetine ziyaretçi akını

Avrupa Konseyi tarafından A sınıfı diplomaya layık görülen ve 255 türden 3 milyon kuşu barındıran dünyaca ünlü Manyas Kuşcenneti Milli Parka festival nedeniyle de ilgi giderek çoğaldı.

Avrupa Konseyi tarafından `A` sınıfı diplomaya layık görülen ve 255 türden 3 milyon kuşu barındıran dünyaca ünlü Manyas Kuşcenneti Milli Park`a festival nedeniyle de ilgi giderek çoğaldı.
24. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali`nin başlamasının ardından Bandırma`ya 17 kilometre uzakta bulunan Kuş Cenneti Milli Parkı`na ziyaretçi akını başladı. Festivalin sürdüğü 7 gün süreyle hergün saat 10.00 ve 14.00`de kent merkezinden kalkan 2 otobüs ile ziyaretçiler gelirken ilköğretim ve ortaokul öğrencileri de özel otobüslerle Milli Park`a geliyor. Kuşları kapalı devre televizyon sisteminden izledikten sonra kuş gözlem kulesinden de dürbünlerle izleyen ilköğretim öğrencileri bilgilendiren öğretmenleri Sevil Yılgör Kuş Gözlem Kulesi`nde kendilerini en iyi şekilde bilgilendirecek bir yetkilinin bulunmasının faydalı olacağını ve kuşları  30 öğrencisinin ilk kez bukadar yakından doğal ortamda izlediklerini ancak kulede kuş cenneti hakkında bilgilendirecek bir yetkilinin olmaması nedeniyle öğrencilerin tam olarak bilgilenemediklerini söyledi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli