Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kuş Cenneti göçmen kuşlarla cıvıl cıvıl

Kuş Cenneti göçmen kuşlarla cıvıl cıvıl

Göçmen kuşların Türkiye´deki en önemli konaklama yerlerinden biri olan Ramsar Sözleşmesi´yle de koruma altına alınan 1975 yılında doğal alanlara verilen Avrupa Konseyi A Sınıfı diploma sahibi Bandırma Kuş Cenneti, Haziran ayının girmesiyle iyice hareketle

Göçmen kuşların Türkiye´deki en önemli konaklama yerlerinden biri olan Ramsar Sözleşmesi´yle de koruma altına alınan 1975 yılında doğal alanlara verilen Avrupa Konseyi A Sınıfı diploma sahibi Bandırma Kuş Cenneti, Haziran ayının girmesiyle iyice hareketlendi. Havaların erken ısınması nedeniyle Şubat ayından itibaren özellikle Afrika ve Avrupa´dan gelmeye başlayan 260 türden 3 milyona yalın göçmen kuşları eski yuvalarını onarmanın yanında yeni yerleşim alanlarına da yeni yuvalar yaparak kuluçkaya yattılar.
Haziran ayının girmesiyle hemen bütün göçmen kuşları yuvalarında büyüyen yavrular cıvıl cıvıl sesleriyle Kuş Cenneti şölen yerine döndü. Bu kuşların başında; tepeli pelikanlar, ak pelikanlar, karabataklar, kaşıkçı, çeltikçi, küçük balaban, gece balıkçısı, tepeli dalgıç, sakar meke, su tavuğu, yaban ördek, alaca balıkçı, erguvani balıkçık ve saz bülbülü geliyor.
Milli Park´a kuş seslerini daha iyi duymak ve doğal ortamlarını izleyebilmek için ziyaretçiler sabah erken saatlerde veya akşamüstü geliyor, cep telefonlarıyla ses kaydı yapıyorlar. Kuş gözlem kulesinde de dürbünlerle kuşların doğal ortamda izledikleri gibi kapalı devre televizyon sistemiyle de izleyebiliyorlar. Müzeyi ziyaret ediyorlar. Kuş Cenneti Milli Parkı´na Mayıs ayı içinde yaklaşık 5 bin ziyaretçinin geldiği bildirildi.
2 ay içinde uçma eğitimlerinin ardından göç hazırlığına giren sevimli göçmen kuşlar, Eylül ayından itibaren Afrika ve Güney Avrupa ülkelerine göç edecekler.
Haber: Erdem Özcan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli