Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kuru yük gemisi eşek adasında karaya oturdu

Kuru yük gemisi eşek adasında karaya oturdu

Marmara Adası açıklarında seyreden kuru yük gemisi fırtına nedeniyle karaya oturdu.

Marmara Adası açıklarında seyreden kuru yük gemisi fırtına nedeniyle karaya oturdu.
Marmara Adasına 1 mil açıkta fırtına ve dev dalgalar yüzünden karaya oturan `Soylar` adlı boş yük gemisinde bulunan 9 mürettebat, 9 saat süren kurtarma çalışmaları sonucu karaya çıkarılabildi. Gemi mürettebatından yaralanan bir gemici hastaneye kaldırıldı.
İstanbul-Tuzla’dan geçtiğimiz günün akşam saatlerinde hareket edip Marmara-Ereğli’den yükleyeceği demirleri Libya’ya taşıyacak olan Sierra Leone Bayraklı 60 metre uzunluğunda ve 621 groston ağırlığındaki Soylar adlı gemi, fırtına ve tipi yüzünden Saraylar Mahallesi Mevkisi yakınlarında Eşek Adası kıyılarında karaya oturdu. Haber verilmesi sonucu kısa sürede belirtilen yere gelen Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler gemiye yanaşmakta zorlanırken, gemide mahsur kalan 9 personel tam 9 saat süren çalışma sonrası sabah saat 05.00`de gemiden güçlükle çıkartılıp karaya getirildi.
İlk müdahaleleri burada kahvelerde yapılan personelden yaralı olan bir kişi hastaneye kaldırılırken, bitkin olan diğer 8 gemi personeline ise vatandaşlar tarafından sıcak içecek ve yiyecek verildi. Gemi mürettebatı daha sonra belediye tarafından Saraylar Mahallesi`ndeki misafirhaneye götürüldü. Olayla ilgili soruşturmaya başlandı.
Haber : İsmail Baki-Marmara



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli