Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Kurtiz, Çamlıbel Mezarlığına Defnedildi

Kurtiz, Çamlıbel Mezarlığına Defnedildi

İstanbul'daki evinde yaşamını kaybeden 77 yaşındaki sinema ve tiyatro sanatçısı Tuncel Kurtiz, Edremit ilçesine bağlı Çamlıbel Köy Mezarlığına alkışlar arasında getirildi ve mezarlıkta 3 imamın ..

İstanbul'daki evinde yaşamını kaybeden 77 yaşındaki sinema ve tiyatro sanatçısı Tuncel Kurtiz, Edremit ilçesine bağlı Çamlıbel Köy Mezarlığına alkışlar arasında getirildi ve mezarlıkta 3 imamın katılımı ile kılınan cenaze namazı sonrası Çamlıbel Köy Mezarlığının denize bakan yerinde son yolculuğuna uğurlandı.
Edremit Devlet Hastanesi Morgu`ndan ilçeye bağlı Çamlıbel köyüne getirilen Tuncel Kurtiz'in cenaze törenine katılmak isteyenlerin araçları yollarda trafiği tıkadı ve insanlar 3 kilometrelik yolu yürümek zorunda kaldı.
SANATÇI ARKADAŞLARININ OMUZLARINDA TAŞINDI
Kurtiz'in cenaze törenine, Halit Ergenç, Kenan İmarzalıoğlu, Tarık Akan, Yılmaz Köksal, Kıvanç Tatlıtuğ, Berrak Tüzünataç, Okan Yalabık, Güven Kıraç, Cansu Dere, Yiğit Özşener, Rıza Kocaoğlu, Sarp Akkaya`nın da aralarında bulunduğu çok sayıda oyuncu, çevre belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri de katıldı.
Kurtiz`in evinde okunan duaların ardından, Çamlıbel Köy Mezarlığının denize bakan yerinde son yolculuğuna uğurlanmak için Kurtiz`in cenazesi alkışlar arasında ailesi ve sanatçı dostları Halit Ergenç, Kenan İmirzalioğlu, Tarık Akan, Menderes Samancılar, Yılma Köksal, diğer sanatçılar ile sevenlerinin omuzlarında Köy Mezarlığına getirildi.
İNSAN SELİ PROGRAMI AKSATTI
Tuncel Kurtiz'in cenaze törenine katılmak isteyenlerin araçları ile köye giremeyince yollar insan seli haline geldi ve cenaze törenine 5 bine yakın dostları katıldı. Mezarlıkta ‘Musalla Taşı' bulunmayınca yola bir masa getirilerek, cenazenin yönü kıbleye çevrilip, 3 hoca eşliğinde gecikmelide olsa cenaze namazı kılındı.
Biz Tuncel Kurtiz ile sürekli görüşürdük ve ona ‘Hacı Abi' derdik” diyen İmam, Tuncel Kurtiz, Allah adamıydı. Halk adamıydı. Halkı, insanları ve fakirleri seven bir kişiydi. Hakkınızı helal edin” dedikten sonra cenaze namazını kıldırdı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı