Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Kurtdereli ölümünün 74. yılında anıldı

Kurtdereli ölümünün 74. yılında anıldı

Güreşteki atamız balıkesirli Kurtdereli Mehmet Pehlivan ölümünün 74. yılında törenle anıldı.

Güreşteki atamız balıkesir`li Kurtdereli Mehmet Pehlivan ölümünün 74. yılında törenle anıldı.
" Ben Her Güreşte Arkamda Türk Milletinin Bulunduğunu ve Millet Şerefini Düşünürdüm " sözü ile tarihe geçen ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün bu sözü çok beğenerek, tüm Türk sporcularına meslek düsturu olarak kabul ederek kendisini onurlandıran, Kurtdereli Mehmet Pehlivan, ölümünün 74. yıl dönümünde anıldı.
Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Kimdir? "1864 yılında Bulgaristan`ın Deliorman kasabasında doğmuş ve sonradan ailesi ile birlikte Türkiye`ye Balıkesir`e göç etmiştir. Kurtdereli, Çok küçük yaşlarda güreşe başlamış ve Katrancı Halil ile yaptığı güreşlerle adını tüm Türkiye ye duyurmuştur. Elde ettiği başarılarla, Türkün bileğinin ve yüreğinin gücünü Fransa, İngiltere ve Amerika`da da ispat etmiştir" 
Her yıl adına yakışır yağlı güreşler düzenlenen Kurtdereli Mehmet Pehlivan adına bu yıl ki yağlı güreşlerin tarihi 11 Ağustos 2013 günü olarak açıklandı.
Ata sporumuzun atalarından, ülkemizin ve Balıkesir`imizin unutulmaz kimliklerinden olan gelecek nesillerin kesinlikle örnek alması gereken, büyük değerimiz Kurtdereli Mehmet Pehlivan için, anma töreni 11 Nisan Perşembe günü saat 11:00`de Balıkesir`deki anıtı önünde gerçekleştirildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı