Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kurtdereli Güreşleri yeniden şahlanıyor…

Kurtdereli Güreşleri yeniden şahlanıyor…

Bu yıl 33. kez düzenlenecek olan Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleriyle ilgili olarak Cumartesi günü kahvaltılı bir basın toplantısı düzenlendi.

Bu yıl 33. kez düzenlenecek olan Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleriyle ilgili olarak Cumartesi günü kahvaltılı bir basın toplantısı düzenlendi.
Türk güreşinin en büyük isimlerinden birisi olan Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına her yıl düzenlenen, ancak son birkaç yıl ara verilen Kurtdereli Güreşlerinin bu yıl 11 Ağustos 2013`de yapılacağı açıklandı.
Yüksel Dağdemir`in başkanlığında yeniden oluşturulan Yürütme Kurulu tarafından düzenlenen basın toplantısı ile Kurtdereli Güreşleri ile ilgili gelişmeler hakkında basına bilgi verdi.
Balıkesir Valiliği, Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Kültür Müdürlüğü ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Edip Uğur`un özel önem verdiği bu seneki güreşlerle ilgili program basın mensupları ile paylaşıldı.
33. Kurtdereli Güreşleri Yeni Yürütme Kurulu Başkanı Yüksel Dağdemir, toplantıda yaptığı açıklamasında, Türkiye`nin yağlı güreş deyince akla gelen en büyük organizasyonun Tarihi Kırkpınar Güreşlerinin ardından Balıkesir`de gerçekleşen Kurtdereli Güreş yarışmaları olduğunu öne sürdü.
En yoğun rağbet gören ve merakla beklenen, er meydanına Kırkpınar`ın rövanşı için çıkılan, "Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri" olduğunu belirten Dağdemir, bu yıl 33. defa düzenlenecek. Balıkesir`in Kurtdere köyündeki güreşlerin bu yıl ilk defa Kurtdereli Güreş İhtisas Kulübü tarafından yapılacak olan organizasyon ile 11 Ağustos 2013 tarihinde gerçekleşeceğini açıkladı.
Yürütme Kurulu Başkanı Yüksel Dağdemir`in başkanlığında düzenlenen toplantıya, Yürütme Kurulu Üyeleri Kemal Dağdemir, Veli Aldemir, Mesut Akbıyık, İsmail Aygül, Harun Ertaş, Cemal Adın, Harun Kızılgün, İlhan Türker ile Adem Aslanbay (Kurtdere Köyü Muhtarı), Erkan Dağdemir (Kurtdereli Güreş İhtisas Kulübü Başkanı) katıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli