Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

KURTDERELİ RÜZGÂRI ESMEYE BAŞLADI

KURTDERELİ RÜZGÂRI ESMEYE BAŞLADI

Bu yıl 37.´si düzenlenen Geleneksel Kurtdereli Yağlı Güreşleri, kortej yürüyüşü ile başladı.

Bu yıl 37.´si düzenlenen Geleneksel Kurtdereli Yağlı Güreşleri, kortej yürüyüşü ile başladı.
Karesi Belediyesi Hizmet binası önünde toplanan kalabalıkta Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı ve Kasım Bostan, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Kaymakamı Abdülkadir Demir, Altıeylül Kaymakamı Dr. Oktay Kaya, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları ile vatandaşlar yer aldı.
Kortej, bando takımı eşliğinde Kurtdereli Mehmet Pehlivan anıtına kadar yürüdü. Yürüyüşe Kosova´dan ve Türkiye´nin çeşitli kentlerinden gelen gruplar da eşlik etti.
Kortej yürüyüşü sırasında duygularını ifade eden Vali Yazıcı, geçmişin ihtişamının geleceğe taşındığını söyledi.
Yağlı güreşlerin bireylerin kendi kültürlerini tanımaları açısından önemli bir toplumsal işlevi yerine getirdiğini belirten Vali Yazıcı, "Geleneksel sporlarımız, günümüzde, eski ihtişamına yaraşır bir gelişme içindedir. Medeniyetimizden gelen mirasa sahip çıkmamız gerekiyor. Ata sporlarımızın en önemlilerinden olan yağlı güreşleri, Balıkesir´de geliştirme amacıyla önemli çalışmalar yürütülmektedir. Bu spor dalını ruh ve beden disiplini açısından son derece faydalı bir aktivite olarak görmekteyiz. Milli kültürümüzü geleceğe taşımak için geleneksel sporlarımız önemli bir araçtır. Bu kültürü geleceğe taşıma adına yapılan çalışmalar için tebriklerimi ve takdirlerimi sunarım." dedi.
Ata sporuna sahip çıktıklarını belirten Vali Yazıcı, ?Bu etkinlik Balıkesir´in Turizm ve Kültürel anlamda tanıtımına da katkı sunmaktadır. Kurtdereli Mehmet Pehlivan, Balıkesir için çok önemli bir kahraman, dünyada bizi temsil etmiş cihan pehlivanıdır. Yağlı güreşleri yaşatabilmek, devam ettirebilmek amacıyla mücadele veren ve bu organizasyonu sürdüren başta Karesi Belediye Başkanımız olmak üzere etkinliğe katılan tüm pehlivanlara ve tüm halkımıza teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım." dedi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false