Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kurt: marka değeri bayanlarla artacak

Kurt: marka değeri bayanlarla artacak

Hentbol A Milli Takımı Başantrenörü Yusuf Ali Kurt, Erdek´te yaptığı açıklamada Türkiye´de hentbole olan ilginin az olmasından yakındı.

Hentbol Antrenörü Yusuf Ali Kurt, Erdek´te gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye´de hentbol ligine olan ilginin az olmasından yakındı.
2015-2016 hentbol sezonunda kadınlar süper liginin yapılan transferlerle erkeklere göre daha da güçlendiğini dile getiren Kurt ?Avrupa´nın çok önemli bayan oyuncuları ülkemize gelmeye başladı. Marka değeri yüksek olan bayan oyuncuların ülkemiz hentboluna olan ilginin daha da artmasına neden olacağını düşünüyorum? dedi.
Anadolu´ya hentbolu sevdi receğiz derken İstanbul´u kaybettik
Bu güne kadar hentbol sporunun ülke geneline yayılması için bir dizi çalışmalar yapıldığını dile getiren Kurt ?Bunu çalışmaları yaparken İstanbul´u kaybettik. Şuanda İstanbul´da tek Beşiktaşspor Kulübünün hentbol takımı var. Her şeyin merkezi İstanbul. İstanbul takımlarının hentbol sporuna olan ilgisini ve dikkatini artırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Belirli bir süre sonra bundan sonuç alacağımızı düşünüyorum? ifadesini kullandı.
Salon sıkıntısı hat safhada
Türkiye´deki spor salonu sayısının yetersiz olduğunu dile getiren Kurt Avrupa´da spor salonları çok donanımlı ve yeterli sayıda. Her semtte 3 okul var ve bu okulların çok donanımlı spor salonları var. Buda gençlerin salon sporlarına olan ilgisini arttırıyor. Türkiye´de ise bizler çocuklarımıza beden eğitimi yaptıracak salon bulamıyoruz. Ülkemizde çok sayıda yetenekli gençler var. Ancak bu gençlerin yeteneklerini ortaya çıkartabilmek için yeterli salonların bulunması gerekiyor. Ancak ülkemizdeki salon sıkıntısı hat safhadadır? dedi.
Bakanlık bütçesinden daha fazla kaynak aktarılmalı
Bakanlık bütçesinden Hentbol Federasyonuna aktarılan kaynakların yetersiz olduğunu dile getiren Kurt ?Federasyonumuzun 2015 yılı bütçesi 4 milyon TL´dir. Aktarılan bu kaynak yeterli değildir. Elimizdeki bütçe kadar iş yapmaya çalışıyoruz. Hentbol liginde kadınlar-erkekler ve alt liglerde 80´inin üzerinde takım mücadele ediyor. Federasyonumuz bu liglerin hakem vb organizasyonlar için yılda yaklaşık 2 milyon TL harcama yapmaktadır. Geriye kalan 2 milyon TL ile bir şey yapamazsınız? ifadesini kullandı.
Lisanslı sporcu sayısı az
70 milyonluk Türkiye nüfusunda hentbolda olduğu gibi tüm spor dallarındaki lisanslı sporcu sayısının yetersiz olduğuna dikkat çeken Kurt ?60 milyon nüfusa sahip Almanya´da lisanslı sporcu sayısı 13 milyon olurken bu sayı ülkemizde 1 milyonu bulmamaktadır. Ülkedeki lisanslı sporcu sayısını arttırabilmemiz için alt yapı ve tesis yatırımları kaçınılmazdır? şeklinde konuştu.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli