Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Kurban satışı da yapacaklar

Kurban satışı da yapacaklar

Bandırma Koyunculuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nde 5 binin üstünde hayvan var

Bandırma Koyunculuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, önümüzdeki Kurban Bayramı’nda da vatandaşlara kurbanlık satacak. Hâlen koyun, keçi, manda ve sığır yetiştirilen kurum hakkında bilgi veren müdür Müstakim Bayram, şunları söyledi:
“Siyah başlı Alman Merinos ve yerli Kıvırcık karışımı olup, ‘Bandırma Koyunu’ ismini verdiğimiz cinsin tescilini iki yıl içinde yaptıracağız. Manda ve boz step ırkı olan sığırlarımızda ıslah çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, yine ıslah çalışmaları yaptığımız, koruma altındaki koyun sürümüz de var. Toplam koyun miktarımız 3500-5500 arasında bulunuyor. Yaklaşık 300 manda, 210 sığır ve 250 Seanen keçimiz var. Önümüzdeki Kurban Bayramı’nda vatandaşlarımıza, koyun, kuzu, koç ve keçi olmak üzere 500 dolayında satış yapacağız. Kurbanlık fiyatlarını henüz belirlemedik. Çünkü piyasa fiyatlarının netleşmesini bekliyoruz. Büyük bir olasılıkla bundan önceki yıllarda olduğu gibi yine piyasadan daha düşük fiyatlarla satarak, denge unsuru oluşturacağız.”
Toplam 60 dolayında işçinin çalıştığı Bandırma Koyunculuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nde hayvancılığın yanı sıra tarımda da çok iyi bir durumda bulunduklarına dikkati çeken Müstakim Bayram, şöyle konuştu:
“15 bin dönümlük ekilebilir arazimiz var. Bu yıl 6 bin dönümde buğday, 2 bin dönümde arpa, 3700 dönümde ayçiçeği, 500 dönümde ise silajlık mısır ve yonca ektik. 550 dekarlık bir parselde 735 kilogram buğday elde ettik. Ayrıca 6 bin dönüm arazimiz bulunuyor.”
Bandırma’da, 1935 yılında hizmete giren kurumlarının araştırma çalışmaları sonucunda Türkiye’de ve Bandırma’da tavukçuluk ve beyaz et sektörünün önünü açtığına işaret eden Bayram, önümüzdeki günlerde, kurumlarının bünyesinde “Biyoteknoloji ve Eğitim Merkezi”ni yaşama geçireceklerini vurgularken, şunları söyledi:
“15 Eylül 2014’te ihalesini yapacağımız bu merkez bünyesinde 8 laboratuvar da yer alacak. Bu merkez bünyesinde her yıl uluslararası ve ulusal niteliklerde sempozyumlar, konferanslar, çalıştaylar düzenleyeceğiz. Buna paralel şekilde Bandırmayı, dünya çapında bilimsel bir merkez durumuna getirmeyi amaçlıyoruz. Her yıl düzenlenecek bu etkinliklere ülke içinden ve dışından yaklaşık 1500 kişinin katılacağını tahmin ediyorum. Yaklaşık 6-7 milyon liralık bu projenin yaşama geçmesinin ardından Bandırmayı, dünya bilim turizminin önemli bir merkezi yapacağız.”
YENİ İŞÇİ ALIMI
Bandırma Koyunculuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’ne, önümüzdeki günlerde “Kamu Geçici İşçisi” konumunda alımlar yapılacak. Kuruma, İŞKUR’a kayıtlı bulunan 30 işçi, 5 ay 29 günlük sürede çalıştırılmak üzere alınacak. 119 başvurudan, gerekli belgelerini veren 52 kişinin, önümüzdeki günlerde gerçekleşecek yazılı ve sözlü sınavlara alınacağı öğrenildi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı