Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

?Kurbağalıdere?de BASKİ´ye vatandaş tepkisi

?Kurbağalıdere?de BASKİ´ye vatandaş tepkisi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ), Erdek´in ?Kurbağalıdere? bölgesinde denize yine kanalizasyon atıklarını verdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ), Erdek´in ?Kurbağalıdere? bölgesinde denize yine kanalizasyon atıklarını verdi. Bölgedeki arıtma tesisinden, denize verilen kanalizasyon atıklarına vatandaşlar büyük tepki gösterdi. ?Kurbağalıdere?de oturan vatandaşlar ile BAKİ görevlileri arasında tartışmalar ve gerginlik yaşandı.

Vatandaşlar, geceden başlayarak denize, boruyla kanalizasyon atığı verildiğine dikkati çekerken, ?Böyle sorumsuzluk olmaz. İnsan sağlığı hiç mi önemli değil?? dediler.

BASKİ sorumluları ise eskiyen boruları değiştirmek için denize kanalizasyon atıklarını vermek zorunda kaldıklarını, bir daha bu olayın yaşanmayacağını belirttiler. Ancak vatandaşlar, gazetemize yaptıkları açıklamada buna karşı çıkarak şunları söylediler: 

?Bu olay aylardır tekrarlanıyor. Bu durumu görüp tepki gösterdiğimizde, ?temizlik yapıyoruz´ diyorlar. Çağdaş bir kentte, boruların yenilendiği öne sürülerek asla denize atık verilmez. Madem ki, eski boruları yenilerken, kanalizasyon atıklarını temizlemek istiyorsunuz, bu atıkları bir vidanjöre toplayarak, götürüp yok edersiniz. Böyle, ?temizlik yapıyoruz´ bahanesi altında denize vermezsiniz. Böyle bir anlayış olamaz.?

Vatandaşlar, Erdek Belediyesi´ni de eleştirirken, ?Durumu belediye yetkililerine ilettiğimizde ise ?Ne yapalım? Bu görev BASKİ´nin sorumluluk alanında. Biz, bir şey yapamayız!? yanıtını verip olayla hiç ilgilenmiyorlar. Konuya ilçenin sahibi olması gereken Erdek Belediyesi´nin de duyarlılık ve tepki göstermesi, en azından denize atık verilmesi nedeniyle tutanak düzenlemesi gerekmez mi?? diye sordular.
Haber : Mehmet Ertan



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı