Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Kuran Kurslarının bayan öğretmenleri Ocaklarda…

Kuran Kurslarının bayan öğretmenleri Ocaklarda…

Erdek İlçe Müftülüğünde görevli Kuran Kurs öğretmenleri ile öğrencileri Ocaklar Beldesi Orkinos Livada buluştu.

Erdek İlçe Müftülüğü`nde görevli Kur`an Kurs öğretmenleri ile öğrencileri Ocaklar Beldesi Orkinos Liva`da buluştu.
Erdek Müftülüğü tarafından tertip edilen program, tüm Kur`an kurslarındaki bayan öğretmen ile öğrenim gören bayanların tanışmaları, kaynaşmaları için düzenlendi.
Tanışma toplantısında, 10 bayan öğretmenin görev yaptığı Erdek Merkez, Karşıyaka ve Ocaklar Beldeleri, Çakıl Köyü, Tatlısu Köyü, Turan Köyü, Narlı Köyü Kur`an Kursu öğretmen ve öğrencileri yer aldı.
Tüm kursların katılımıyla yaklaşık 500 bayan programı dinledi. 
Programa İstiklal Marşı-mızın okunması ile başlayıp, Kur`an-ı Kerim okunmasıyla devam edildi. Kuran-ı Kerimi Ocaklar Beldesi Cami İmam-Hatibi Mehmet Aydın okudu. Ardından Erdek Müftüsü İsmail Yalçın günün önemiyle ilgili konuşma yaptı. 
Erdek`te ilk kez düzenlenen böyle bir etkinliğe gösterilen yoğun ilgiden çok memnun olduğunu söyleyen Müftü Yalçın, Kur`an öğretmek ve öğrenmenin ne kadar önemli olduğunu anlattı. 
Müftü Yalçın, devam eden konuşmasında şunları kaydetti: "Rabb`imizin yüce kelamı Kuran-ı Kerimin okumasını öğrenmek her müminin en zevkli ve en tatlı bir meşgalesidir.
Kuranı öğrenip okuyanların nasıl bir kãr elde ettiklerini Kuran şöyle haber veriyor. "Allah`ın Kitabını öğrenip okumaya devam edenler, namazı dosdoğru kılanlar, kendilerine rızık olarak verdiklerimizden gizli ve açık bağışta bulunanlar katiyen zarar etmeyecek bir kazanç umarlar; çünkü Allah onların mükafatını eksiksiz verir," Peygamber Efendimiz (s.a.v) Ashabına Kuran`ı hem bizzat öğretir hem de öğrenmeleri ve okumaları için teşvikte bulunurlardı. "Sizin en hayırlınız Kuranı öğrenen ve öğretendir" mealindeki hadis-i şerif, bu mübarek işle meşgul olmanın büyük ehemmiyet taşıdığını gösterir. Peygamber Efendimizin bu müjdesine mazhar olan evvela bayan hocalarımızı ve tüm hanım kardeşlerimizi tebrik ediyorum."
Müftü Yalçın`ın konuşmasının sonunda Kur`an öğrenme kurslarına katılan en yaşlı bayan öğrenciye Kuran`ı Kerim hediye etti.
Yalçın`ın konuşması bittikten sonra, hanımlar kendi aralarında programa devam ettiler. Program sonunda katılımcılara pide ve ayran ikram edildi.
Haber : Tuncay


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı