Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kuran kursları açılıyor

Kuran kursları açılıyor

20 Eylül Pazartesi günü itibariyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim kurumlarının tamamında eğitim-öğretimin başlamasını takiben, 4 Ekim 2010 Pazartesi tarihinden itibaren de Kuran kurslarında yeni eğitim öğretim dönemi başlıyor.

20 Eylül Pazartesi günü itibariyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim kurumlarının tamamında eğitim-öğretimin başlamasını takiben, 4 Ekim 2010 Pazartesi tarihinden itibaren de Kur`an kurslarında yeni eğitim öğretim dönemi başlıyor.
Kur`an kurslarında verilen eğitimle hem yüzlerce hafız yetiştiriliyor, hem de öğrencilere ilmi bilgilerin yanında dini bilgiler veriliyor.
Erdek Müftüsü V. Vehbi Bardakçı, müftülük olarak düzenlenen Kur`an Kurslarında yapılan eğitim faaliyetleri hakkında bilgi verdi: Uzun yıllardır, Erdek Şerife Bütün Kur`an Kursu`nda verilen Kur`an Kurs hizmeti, geçtiğimiz yıl hizmete sokulan Erdek Müftülük binasında, dershane olarak yapılan katta da verilirken, ilçede iki ayrı yerde Kur`an kurs hizmeti verilmiş olacak.
Erdek`te iki ayrı yerde açılan Kur`an Kursunun, ilçe dışında Karşıyaka Beldesi ile Çakıl Köyü`nde de aynı gün başlayacağını söyleyen Müftü Bardakçı, Tatlısu Köyü`nde de Kur`an Kursu verme çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
4 Ekim Pazartesi günü başlayacağı açıklanan, kursların Mayıs 2011 ayına kadar 8 ay süreyle devam edeceğini ifade eden Bardakçı, açıklamasını şöyle sürdürdü: "İlköğretimi bitiren kızlarımız ve bayanlarımız düzenlenen Kur`an kursuna kayıtlarını yaptırabilirler. 4 Ekim 2010 Pazartesi gününden itibaren başlatacağımız Kur`an kursları devam ederken, kayıtlarımız devam edecektir. Müftülük olarak amacımız, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza dinimizi ve inancımızı en güzel şekilde öğretecek olan annelerin kendilerini dini yönden çok iyi bir şekilde yetişmelerini ve aynı zamanda adet, gelenek ve göreneklerimizden de kopmamalarını sağlamak olacaktır" dedi.
Bardakçı, Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutladı
Öte yandan 1-7 Ekim 2010 tarihleri arasında kutlanmaya başlayan Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle kısa bir açıklamada bulunan Müftü Bardakçı, "Dünya da Allah-ü Tealanın meleklerine yaptırdığı ilk mabet olan Kabe`nin şubeleri olan camiler Müslümanların haftalık Cuma namazlarını, beş vakit namazlarını, bayram namazlarını birlikte kıldıkları bu vesileyle dayanışmanın zirveye çıktığı mekanlardır. Camilerimiz vatanımızın adeta tapu senedidir. Bir yerleşim yerinin Müslüman olduğunu kanıtlayan en önemli mimari değerlerimizdir. Camileri Allaha, ahiret gününe inanan, namaz kılan, zekanını veren, yalnız Allah`tan korkan insanlar yapar. 1989 yılından bu yana Ekim ayının ilk haftasında kutlanan `Camiler Haftası` 2003 yılından itibaren `Camiler ve Din Görevlileri Haftası` olarak kutlanmaktadır. Bu vesile ile camileri tarihler boyunca inşa eden bütün geçmişlerimize rahmet, sağ olanlara sağlık afiyet dilerim. Camilerde görev yapan din görevlilerine de Allah`ın razı olacağı şekilde en güzel din hizmetini sunmalarını yüce Allah`ın nasip etmesini dili- yorum" dedi. 

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli