Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Kuran yarışmaları yetmedi

Kuran yarışmaları yetmedi

Şimdi de ilkokulda Kuran kursu!

Her yaz döneminde, Bandırma İlçe Müftülüğü tarafından ?Kuran kursları? açılıyor. Ancak, şimdi bu kervana okullar da katılmaya başladı. Bandırma Hürriyet İlkokulu, bahçe duvarına astığı afişle Kuran kursu açacağını duyurdu.
Birçok vatandaş, okulun bu girişimine tepki göstererek, ?Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliklerine göre okullar, Kuran kursu açamazlar. Kaldı ki, zaten müftülüğün çok sayıda Kuran kursu açtığı bir ilçede, bu işe girişmek doğru değildir? dediler.
ANADOLU LİSESİ DE KURAN OKUMA YARIŞMALARI DÜZENLİYOR
Öte yandan, Bandırma Anadolu Lisesi de, üç yıldır ?Kuran Okuma Yarışması? düzenliyor. Vatandaşlar, bu uygulamanın da yanlışlığına dikkati çekerken, ?Bu yarışma, okulun misyonu ve vizyonuna uygun değil. Bu yarışmayı imam hatip okulları düzenlese anlarız ama burası Anadolu Lisesi? diye konuştular. Konuyla ilgili olarak Okul Müdürü Ali İhsan Tekin, ?Bu yarışmayı başlatan müdür ben değilim. Bitiren ben olmak istemiyorum? değerlendirmesinde bulundu.
Geçtiğimiz günlerde ise Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ?Kuran, ses yarışmalarının güftesi olarak kullanılacak bir kitap değildir? açıklamasını yaparak yerinde bir tepki göstermişti.
Haber ; Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Kuran yarışmaları yetmedi
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu