Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kumsalda şemsiye işgaline son

Kumsalda şemsiye işgaline son

Erdek Belediyesi, Çuğra Sahil bandı kumsalında bu yıl düzenlemeye gidiyor. Geçtiğimiz yıllarda Çuğra Sahil Bandı kumsalının tamamına şemsiye ve şezlong koyan otel ve moteller yapılan düzenlemelerle 2011 turizm sezonunda sadece...

Erdek Belediyesi, Çuğra Sahil bandı kumsalında bu yıl düzenlemeye gidiyor.
Geçtiğimiz yıllarda Çuğra Sahil Bandı kumsalının tamamına şemsiye ve şezlong koyan otel ve moteller yapılan düzenlemelerle 2011 turizm sezonunda sadece cephelerine isabet eden kumsalın % 50`sine şemsiye ve şezlong koyabilecek.
Geçtiğimiz turizm sezonunda sahil bandında bulunan otel ve motellerin cephelerinin tamamına şemsiye ve şezlong koyarak bedel talep etmeleri üzerine tatilcilerden çok sayıda şikayet aldıklarını ifade eden Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, "Bu yıl yaptığımız yeni düzenlemelerle sahil bandında bulunan tüm otel ve moteller cephelerinin ancak % 50`sine şezlong ve şemsiye koyabilecekler. İlçe halkımız ve tatilciler bu yıl sahil bandındaki plajlarda daha rahat denize girebileceklerdir." şeklinde konuştu.

Öte yandan Erdek Belediyesi sahil bandında yeni düzenlemeler ve yenilikler yapıyor.
Sahil bandında bulunan  oturma gruplarının üzerlerine Erdek belediyesi tarafından gelen misafirlerimizin rahatça oturmaları için Ahşaptan kameriyeler yapılıyor.

Ali Haydar Sarı Sahil bandı başlangıcında Tüzün sitesi önünde bulunan kumsalda biriken kötü bir görüntü ve koku yayan yosunlar Erdek Belediyesi Fen ekiplerince temizleniyor.
Erdek`in ülkenin ilk turizm merkezlerinden biri olmasına rağmen turizm gelirleri konusunda hissesine düşeni alamadığını hatırlatan Başkan Aysan, bunun sebebini yıllardır Erdek`in tanıtımda yaşanan eksikliklerden kaynaklandığını söylediği. Erdek`in tanıtımına yerel yönetim olarak ağırlık verdiklerini dile getiren Aysan, bu kapsamda İstanbul ve Bursa`da bulunan halk otobüsleri ve metrolarda Erdek`in tanıtımının yapıldığını kaydetti.


Tuğçe
8.08.2015 09:52:39
Erdek Beledediyesi siteler için konulan şemsiyelerden işgaliye parası alıyor. Belediye bunu alırken halkı düşünmüyor muydu? İşgüzarlığın şimdi ne anlamı var.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli