Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kulüp Başkanı Kılkışlı: Kulüp bütçesinin yıllık açığı 805 bin liradır

Kulüp Başkanı Kılkışlı: Kulüp bütçesinin yıllık açığı 805 bin liradır

Mehmet Kılkışlının başkanlığındaki Bandırmaspor Yönetim Kurulunun hesap verme toplantısına bordo-beyazlı taraftarlar ilgi göstermedi. Ticaret Odası konferans salonunda gerçekleşen toplantıya 40 dolayında taraftar katıldı.

Mehmet Kılkışlı`nın başkanlığındaki Bandırmaspor Yönetim Kurulu`nun hesap verme toplantısına bordo-beyazlı taraftarlar ilgi göstermedi. Ticaret Odası konferans salonunda gerçekleşen toplantıya 40 dolayında taraftar katıldı. 
Toplantıya katılanların sorularını yanıtlayan Başkan Mehmet Kılkışlı, kulübün gelir ve gider tablosu arasındaki oransızlığı şöyle dile getirdi:
"Kulübümüzün aylık ortalama gideri 123 bin 758 liradır. Bu giderin içinde transfer bedelleri, taksitler, lisans ve malzeme paraları bulunmamaktadır. 123 bin 758 liralık gideri, otoparklardan aldığımız ücret ya karşılar, ya karşılamaz. Buna karşılık aylık gelirimiz ortalama 1 milyon 420 bin liradır. Yani bütçemiz her yıl 805 bin lira açık vermektedir. 6 yıllık bütçe açığımız 5 milyon lirayı bulmuştur."
Yedi yıllık görev süreleri içinde kendilerinden önceki yönetime ait 588 bin liralık borcu da ödediklerine dikkati çeken Kılkışlı, Banvit A.Ş.`nin dışında Bandırmaspor`a hiçbir kurum veya kişinin destek olmadığının altını çizerken, şunları söyledi:
"Bu kadar elverişsiz koşullar içinde bulunmamıza karşın kulübe iki antrenman sahası kazandırdık, stadımızın tribünlerinin bir bölümünü yaptık. Yedi yıllık görev süremiz içinde hem Bandırmaspor`un başarılı olması amacıyla çaba harcarken, hem de tesisleşmeyi sağladık. Bu koşullar içinde 600 bin lirası geçmiş yönetimden kalmak üzere kulübümüzü 3,5 milyon lira borçlandırdık. Eğer bu koşullar altında kulübü yönetmeye talip olacak kişiler varsa buyursun, gelsin. Ben, cebimden verdiğim parayı, gerekirse kulübün, Futbol Federasyonu`ndaki alacaklarına tedbir koyarak alırım. Gelecek yönetimden de verdiğim parayı istemem."
Bandırmaspor`da görev yaptıkları yedi yıllık süre 14 teknik direktörü göreve getirmelerinin eleştirilmesini kabul ettiklerini vurgulayan Bandırmaspor Kulübü Başkanı Mehmet Kılkışlı, şu değerlendirmede bulundu:
"Bu süre içinde 14 teknik adam çalışmışız. Demek ki bir sezonda, iki ayrı hocayla birlikte olmuşuz. Ancak bu iş, başarılara bağlıdır. Bunu, aynı zamanda teknik adamın, kulüple, takımla ten uyumu olarak nitelemek de mümkündür. Size şöyle bir örnek vereyim. İsmail Ertekin, bizden önce Bozüyükspor`da görev yaparken, beş maçta da puan alınamadığı için bu takımdan gönderildikten sonra geldiği Bandırmaspor`la uyum sağlayınca önemli başarılara imza attı."              Haber:  Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli