Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kültür Günlerinde yoğun ilgi yaşandı

Kültür Günlerinde yoğun ilgi yaşandı

Balıkesir Kültür Günü binlerce kişinin katılımıyla yapıldı.

Balıkesir Kültür Günü binlerce kişinin katılımıyla yapıldı.
Kaynak Kültür Yayın Grubu ile Yağmur Eğitim Kültür ve Gençlik Derneği tarafından düzenlenen Balıkesir Kültür Günü, her yaştan binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Program kapsamında akademisyenler farklı konularda konferanslar verdi, kitaplarını imzaladı.
Balıkesir Kültür Günü etkinliği Gala Yaşam ve Aktivite Merkezi`nde düzenlendi.
Sabah saatlerinde başlayan programa katılım yoğun olurken, salonun dolması üzerine vatandaşların bir kısmı konferansları ayakta dinledi. Program çerçevesinde konferanslar, fotoğraf ve hat sergileri, kitap ve okur buluşmaları, imza günleri ve kermesler yapıldı. Programda Kaynak Kültür Yayın Grubu bünyesindeki 12 tane yayınevi ve Zaman Yayınevi davetliler arasındaydı.
Program, Prof. Dr. Muhittin Akgül`ün "Efendimiz`in (sas) aile hayatı ve annelerimiz" konulu konferansıyla başladı. Yaklaşık 1.5 saat süren konferans büyük bir ilgiyle takip edildi. Akgül, daha sonra kitaplarını imzaladı.
Programa verilen bir saatlik aradan sonra Prof.Dr. Davut Aydüz, "Bir Müslüman olarak Kuran`a karşı görevlerimiz" konulu bir konferans verdi. Ardından yazar Ali Demirel "İffet Yahu" konulu konferansta dinleyicilere seslendi.
Kaynak Kültür Yayın Gurubu Bölge Temsilcisi Aytaç Ertan, Balıkesir`de ilk defa düzenlenen `Kültür Günü`nün beklenilenin üzerinde bir ilgi gördüğünü belirterek, "Bizim beklentimizin üzerinde yoğun bir ilgi ve alakayla karşılaştık. Buraya gelen bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Programla gelen okurlarımız, yazarlarıyla buluşup söyleşi imkanı elde ettiler. Gelecek yıl için de böyle bir etkinliğin yapılması için talepte bulundular. Bizler bu durum karşısında son derece memnun olduk. Program kapsamında özellikle `Mukaddes Emanetler` resim sergisi vatandaşlarımızdan büyük ilgi gördü. Ayrıca Mini bir kitap fuar alanıyla da kitap satışları gerçekleştirildi. Balıkesir halkına, hem kültürel etkinlik hem yazarlarla buluşturma imza günleri, bunun yanı sıra seminerler, kitap stantları, resim sergisi ve kermesle beraber kültür şenliği yaşatmaya çalıştık." dedi.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false