Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kullanmış Yağları Atmayın

Kullanmış Yağları Atmayın

Kullanılmış bitkisel yağların geri dönüşüme kazandırmak için yapılan çalışmalar sürüyor.

Kullanılmış bitkisel yağların geri dönüşüme kazandırmak için yapılan çalışmalar sürüyor.
Geçen yıl 12 ilçe ve belde ile birlikte Bandırma Belediyesi ile de yapılan sözleşme gereği haftada 2 gün evlerde, işyerlerinde ve sanayide kullanılmış bitkisel yağların toplanmasına düzenli olarak devam ediliyor.
Bandırma`da evlerden, işyerlerinden ayda ortalama 3-4 ton kullanılmış bitkisel yağ toplandığını belirten Ezicibiodizel A.Ş Bölge Sorumlusu Özcan Ergün, 4442845 numaralı telefona haber verilmesi halinde gelerek yağların ücretsiz olarak alındığını söyledi. 
 Kullanılmış yağları lavabolardan kanalizasyona atılmamasını isteyen Özcan Ergün " Lavabolardan kullanılmış bitkisel yağların kanalizasyona atılması halinde işyeri, ev ve apartman dairelerinde kanal sisteminde tıkanmalara neden olduğu gibi doğada çevre kirliliğine de neden olmaktadır. Toplanan kullanılmış bitkisel atık yağların geri dönüşümü sırasında biodizel ile elektrik üretiminde kullanılarak ekonomiye önemli katkı sağlanıyor" diye konuştu ve önümüzdeki günlerde 5 litre atık yağ verene 1 litre yemeklik ayçiçeği hediye olarak verileceğini söyledi. Erdem Özcan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli