Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kullanılmayan giyisiler, çöpe değil kumbaraya

Kullanılmayan giyisiler, çöpe değil kumbaraya

Kullanılmış veya kullanılmayan kıyafet ve ayakkabıların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını kolaylaştırmak, kullanılmayacak durumda olanların ise geri dönüşüme kazandırılmasını sağlamak amacı ile Erdek Belediyesi ve TEAMTEX A.Ş. arasında imzalanan protoko

Erdek´te belirli noktalara yerleştirilen kumbaralardan toplanan kıyafetler kullanılabilir hale getirilerek ihtiyacı olanlara ulaştırılacak.
Erdek Belediyesi´nden yapılan açıklamaya göre, ikinci el kıyafet, tekstil ve ayakkabı gibi giyim eşyalarının geri kazanımı için yeni bir projenin hayata geçirildiği bildirilirken, ilçede değişik noktalara yerleştirilen kumbaralardan toplanan kıyafetler, kullanılabilir hale getirilerek ihtiyacı olanlara dağıtılacağı açıklandı.
Kumbaralara bırakılan kıyafetler bu iş için tahsis edilen araçla toplanırken, kıyafetlerden kullanılabilecek durumda olanlar, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Kullanılacak durumda olmayanlar ise geri dönüşüme gönderilecek.
Belediyeden yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: ?Kullanılmış, ömrü tükenmekte olan giysi ve ayakkabılarınızı çöpe atmayarak, geri dönüşüme kazandırılmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede hem ihtiyacı olan vatandaşlarımıza kullanılabilir giysi ve ayakkabıları belediyemiz aracılığı ile ulaştırmış olacak, hem de geri dönüşüm ile çevre temizliğine katkıda bulunmuş olacaksınız. Tüm duyarlı vatandaşlarımızın bu kampanyaya desteklerini bekliyoruz.?
Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli