Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kriz Pazartesi pazarıını vurdu

Kriz Pazartesi pazarıını vurdu

Erdekin, ilk pazarı olan Pazartesi Pazarı son haftalarda giderek kan kaybediyor. Erdek ve çevresinde yaşayanların elde ettiği gelirin büyük bölümü zeytinden gelecek paraya bağlı vatandaşlar, zeytin ürününde bu yıl meydana gelen ekonomik kayıp...

Erdek`in, ilk pazarı olan Pazartesi Pazarı son haftalarda giderek kan kaybediyor.
Erdek ve çevresinde yaşayanların elde ettiği gelirin büyük bölümü zeytinden gelecek paraya bağlı vatandaşlar, zeytin ürününde bu yıl meydana gelen ekonomik kayıp, ilçeyi ekonomik dar boğazla karşı karşıya bıraktı.
İlçenin ilk sırasında yer alan, önemli gelir payı olarak bilinen zeytin gelirinden bu yıl yeteri kadar elde edilememesi ilçede derin bir mali kriz yaratmaya başladı.
Erdek`te uzun yıllardır Pazartesi Pazarında tezgah açan pazarcı esnafı, zeytin hasadının başladığı 17 Kasım`dan bu yana çiftçilerin zeytin hasadında olmasından dolayı Pazartesi günleri ilçede kimsenin olmamasının yanı sıra, olumsuz hava koşullarından dolayı zeytinde yaşanan ürün kaybını öğrendiklerini, yaşanan tüm gelişmelerin pazarcı esnafına olumsuz yansıdığı şikayetinde bulundu.
2011/2012 yılı zeytin hasadında meydana gelen ürün kaybından dolayı, Erdek`li üreticilerin cebine 10 milyon lira gibi bir meblağın girmemesinin çok büyük rakam olduğunu kaydeden, pazarcı esnafı, ilçede sinsice derinden ilerleyen ekonomik krizi en başta zeytin üreticilerinin, ardından kendilerinin etkileneceğini söyledi.
Yaşanan ekonomik krizden dolayı Pazartesi Pazar esnafının siftah yapmadan kepenk kapattığını belirten esnaf, "Pazartesi pazarı esnafı ilçenin en eski pazarcı esnafıdır. Piyasada satılan mamulleri yarı fiyatına burada bulabilme imkanı mevcut olup buna rağmen alıcı bulmakta zorlanıyoruz. İlçe halkı zeytinden yeteri kadar para kazanamaması dolayısıyla beraberinde gelen ekonomik kriz bizi çok kötü etkiledi. Kriz sebebiyle her geçen hafta işlerimiz durgunlaşıyor. Oturmaktan başka bir şey yapmıyoruz" dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false