Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Kredi mağduru esnaf torbaya girmek istiyor

Kredi mağduru esnaf torbaya girmek istiyor

Esnaf ve Kefalet Kooperatiflerinin yanı sıra bankalara takipli kredi borcu olan esnaf ve sanatkarlarda, torba yasa içine alınmalarını istiyor.

Esnaf ve Kefalet Kooperatiflerinin yanı sıra bankalara takipli kredi borcu olan esnaf ve sanatkarlarda, torba yasa içine alınmalarını istiyor.
TBMM`de görüşülmekte olan torba yasa tasarısı içine esnaf ve kefalet kooperatiflerine ödenemeyecek rakamlara yükselen kredi borcu mağduru esnaflarında alınması beklentisi var.
Esnaf camiasının bu torba kanun yasa tasarısı içinde olmak istediğini açıklayan kredi borçlusu esnaf ve sanatkarlar gazetemize yaptıkları ziyarette, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatiflerine olan borçlarının da yapılandırılıp uzun vadelere yayılması görüşü dile getirildi.
Sayıları çığ gibi artan alışveriş merkezleri yanı sıra büyük marketler yasasının çıkmamasından dolayı mağdur olan kesimlerin başında esnaf kesimi olduğunun işaret edildiği görüşmede şöyle değerlendirilmede bulunuldu: "İşlerin iyiye gitmemesinden dolayı mecburen krediye bulaşan esnaf ve sanatkar kesiminin büyük bölümü şu an ödenmesi mümkün olmayan rakamlara yükselen kredi borç ve cezaları ile karşı karşıyadır. Esnaf ve sanatkarlar olarak bizlerin yarışabilmesi imkansız holdinglerin il ve ilçeleri bırakın beldelere kadar kurdukları marketlerde aklınıza gelebilecek her ürünü bulmak mümkün hale geldi. Dolayısı ile her market açıldığında bizler hem öz sermayemizi kaybediyor iş yerimizi kapatmakla karşı karşıya geliyoruz. Bizler işsiz kaldığımız gibi yanımızda çalıştırdığımız insanlarda işsizler kervanına katılıyor. Devletimizden esnafı koruyucu kollayıcı tedbirler almasını beklediğimiz gibi TBMM`de görüşülmekte olan torba yasa içine bizlerin kredi borçlarımızın da alınmasını öncelikle bekliyoruz." denildi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli