Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

KPSS sınav saati değişti

KPSS sınav saati değişti

20 Kasım Pazar günü yapılacak KPSS´nin saati değişti

20 Kasım Pazar günü yapılacak KPSS´nin saati değişti
ÖSYM Başkanı Ömer Demir KPSS´nin yapılacağı 20 Kasım Pazar günü büyük trafik yoğunluğu beklediklerini bu nedenle sınav saatini 9.30´dan 10.00´a aldıklarını açıkladı.
Demir, "Trafik durumunun dikkate alınması gerekir. Bunu özellikle adaylara duyurmak isterim. Sınav için erken saatte sınav yerinde olmalarını tavsiye ediyorum? dedi
Milyonlarca memur adayının heyecanla beklediği Kamu Personeli Seçme Sınavı´na (KPSS) 1 gün kaldı. 20 Kasım Pazar günü yapılacak sınava 3 milyon 498 bin 335 aday başvurdu. Sınavla ilgili açıklama yapan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, ?Bu sınavın ÖSYM tarihinin en büyük sınavı olacak? değerlendirmesini yaptı.
2 yıl önceki aynı sınava başvuran aday sayısının 1 milyon 828 bin kişi olduğunu hatırlatan Demir ?Bu yıl da 2 milyon bandında bekliyorduk. Ancak 3 milyon 498 bin 335 aday başvurusu aldık. Sınavda, 542 bin 122 sınav görevlisi hazır bulunacak? diye konuştu.
Demir, 3,5 milyona yakın adayın ve 550 bin kişinin görev yapacağı 20 Kasım sabah saatlerinden itibaren bütün illerde büyük bir trafik yoğunluğu beklendiğini hatırlatarak, adaylara şu uyarılarda bulundu: ?Trafik yoğunluğunu göz önüne alarak sınavın saatini 09.30´dan 10.00´a aldık. Ama hem görevlilere hem adaylara şunu söylemek isterim. O saatlerde daha önceki olağan trafiği düşünerek yola çıkanlar geç kalabilir, sınava yetişemeyebilir, mağdur olabilir. Dolayısıyla trafik durumunun dikkate alınması gerekir. Bunu özellikle adaylara duyurmak isterim. Sınav için erken saatte sınav yerinde olmalarını tavsiye ediyorum.?
Sınav giriş belgeleri ile nüfus cüzdanlarının yanlarında olması gerektiğinin altını çizen Demir, başka kimliklerle ya da yanlarında anahtar, ulaşım kartı, cüzdan gibi yasaklı malzemeler ile gelmeleri halinde binaya alınmayacaklarını hatırlattı. Demir, büyük bir kitlenin gireceği bu sınavda adayların kurallara dikkat etmelerini istedi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: KPSS sınav saati değişti
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli