Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Koyun ve keçilere çiçek hastalığı tehdidi

Koyun ve keçilere çiçek hastalığı tehdidi

Savaştepe'de yaşanan hayvan ölümleri meclisin gündemine getirildi.

Savaştepe’de yaşanan hayvan ölümleri meclisin gündemine getirildi.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Savaştepe ve Sarıbeyler’de yaşanan hayvan ölümlerini TBMM’de gündeme getirdi.
Havutça, hükümet yetkililerini duyarlılığa ve bölgeye müdahaleye davet etti.
TBMM Genel Kurulu’nda söz alan Balıkesir Milletvekili Havutça, Savaştepe’de koyun ve keçilerde çiçek hastalığı görüldüğünü, bu konuda şikayetler aldığını anlattı.
Havutça, “Hükümetin, insanlara da geçme olasılığı yüksek olan bu hastalığın önlenmesiyle ilgili acilen o bölgeyi karantinaya alması ve müdahale etmesi gerekiyor. Savaştepe`de hayvanların ölümüne yol açan bu hastalık acilen önlenmezse insanlara geçme olasılığı da çok yüksektir. Bölgeden bize bu şikâyetler iletiliyor. Hükümet yetkililerini duyarlılığa ve bölgeye müdahaleye davet ediyorum” diye konuştu.
TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Havutça, Kurban Bayramı öncesi hayvanlarda görülen bulaşıcı hastalıklarla ilgili olarak Balıkesir ili ve ilçelerinde hangi önlemlerin alındığının yanıtlanmasını istedi.
CHP İlçe Başkanı karantinaya uyulmadığını öne sürdü
CHP Savaştepe İlçe Başkanı Metin Arslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Savaştepe ve Sarıbeyler’de karantina uygulandığını ancak karantinaya uyulmadığı söyledi.
Arslan, Valiliğe ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’ne konunun hassasiyeti ilettiklerini ancak ciddi bir sonuç alınamadığını ileri sürdü.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli