Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

?Köyümüze Rotary Geldi? projesi

?Köyümüze Rotary Geldi? projesi

Hamamlı´ya gittiler

Bandırma Rotary Kulübü, ?Köyümüze Rotary Geldi? projesini, Erdek´e bağlı Hamamlı kırsal mahallesinde başlattı.
Mahallede, Çamlık Çay Bahçesi´nde başta muhtar Yusuf Ay olmak üzere bir grup mahalle sakininin izlediği etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bandırma Rotary Kulübü Başkanı Halit Emiroğlu, ?Bandırma ve Erdek köylerinin daha çok değer kazanmasını amaçlıyoruz. Biz, Bandırma´da 35 yıldan beri hizmet vermeye çalışan bir kulübüz. Sosyal projeler üretiyoruz. Bu proje kapsamında köylerimizin var olan değerlerini daha da belirgin şekilde ortaya koyarak, gelir düzeylerini artırmalarını sağlamaya çalışıyoruz? dedi.
Ardından, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyeleri Melahat Saçılık ve Samet Çevik konuştular. Saçılık ve Çevik, kültür, yöreye özgü yemekler ve geleneksel değerlerin ortaya çıkarılmasıyla Erdek ve yöresinde turizmin 12 aya çıkarılabileceğine işaret ettiler.

ORMANLI´YA DA GİDECEKLER
Bandırma Rotary Kulübü Başkanı Halit Emiroğlu, öğretim üyeleri Saçılık ve Çevik´in, cumartesi günü Hamamlı´ya bir kez daha gelip, konuyla ilgili olarak mahallenin yaşlılarıyla görüşeceklerini belirtti.
Emiroğlu, aynı proje kapsamında Erdek´e bağlı Ormanlı Mahallesi´ne de gideceklerine işaret ederken, ?Ormanlı, geçimini turizm pansiyonculuğundan sağlayan bir yer. Onlara, turizm pansiyonculuğunun nasıl daha bilinçli yapılıp daha çok kazanç elde edebilecekleri konusunda bilgiler vereceğiz? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli