Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

?Köyümü Yaşat? projesi başladı

?Köyümü Yaşat? projesi başladı

İlçemize bağlı Yukarı Yapıcı Mahallesi´nde uygulanacak olan ?Köyümü Yaşat? projesi resmen başladı.

İlçemize bağlı Yukarı Yapıcı Mahallesi´nde uygulanacak olan ?Köyümü Yaşat? projesi resmen başladı. Proje kapsamında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi´nden 14 öğretim üyesi ve 37 öğrenci, Şehir ve Plânlama Bölümü´nden bir öğretim üyesi ve iki stajyer öğrenci Erdek´e gelerek çalışmalarına başladılar.                   

Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeliha Hale Tokay, Erdek Belediyesi ile yaptıkları protokol uyarınca, ?Köyümü Yaşat? projesi kapsamında, ilk aşamada 20 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirmeyi plânladıkları çalışmaları sırasında, Yukarı Yapıcı Mahallesi´nde, Bursa Koruma Bölge Kurulu´nca tescil edilen bir çeşme ve 49 tescilli yapının dışında tescile değer gördükleri binaların da rölevelerinin alınarak köy dokusuna ait bir veri tabanının oluşturulacağını belirtti.
Proje kapsamında, eski ilkokul binası olarak kullanılan ve mülkiyeti Erdek Belediyesi´ne ait bulunan taş binanın rölevesinin çıkarılarak, ardından restitüsyon ve restorasyon projeleri hazırlanıp belediyemize teslim edilecek.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ekibi, Çuğra bölgesindeki Alevok Oteli´nde konaklıyor.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli