Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Köylünün menfaati hiçe sayıldı

Köylünün menfaati hiçe sayıldı

Erdek Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısında Ak Parti grubu merkez yerleşim dışında kalan mahalle konumunda olan köylerle ilgili öneride bulundu. Bu önerge CHP ve İYİ Parti tarafından reddedildi.

Erdek Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısında Ak Parti grubu merkez yerleşim dışında kalan mahalle konumunda olan köylerle ilgili öneride bulundu. Bu önerge CHP ve İYİ Parti tarafından reddedildi.

Yaşanan bu gelişmenin ardından açıklama yapan Erdek Belediyesi Ak Parti Meclis grubu "CHP ve İYİ Parti grubu 20 mahalle muhtarımızın teklifini ve köylümüzün menfaatini hiçe sayarak maddi kaygıya düşmüştür" diye konuştular.

Erdek Belediyesi Aralık ayı toplantısında Erdek'e bağlı 20 mahalle muhtarının vermiş olduğu teklife istinaden Ak Parti grubu meclise önerge sundu.

Önergede yer alan 5216 sayılı kanun kapsamında Narlı, İlhan, Doğanlar, Turan, Ormanlı, Ballıpınar, Kestanelik, Çayağzı, Çakıl, Tatlısu, Aşağıyapıcı, Belkıs, Yukarıyapıcı, Hamamlı, Çeltikçi, Harmanlı, Tuzla, Paşalimanı, Poyrazlı, Balıklı mahallelerinin kırsal mahalleye dönüştürülmesi için büyükşehir belediyesinde görüşülmesi teklif edildi. CHP ve İYİ Parti Meclis üyeleri, Erdek Belediyesi'nin bu mahallelere hizmet ettiğini sebep göstererek dolasıyla buradan alınacak vergi ve harçlardan gelir kaybına uğraması nedeniyle teklife red oyu verdi. Meclis sonrası açıklama yapan AK Partili üyeler " 6360 Sayılı Kanun ile köy statüsünden dönüşen mahalleler açısından yasal düzenlemelerde muafiyet ve indirimlerden faydalanabilmeleri adına mahalle muhtarlarının talepleri doğrultusunda kırsal mahalle olarak kabul edilmesi çözümü ilçe belediye meclislerindedir. İlçe belediye meclisleri karar alacak, daha sonra süreç başlayacak. İlçe Belediyeleri eğer kırsal mahalle derse 90 gün içinde büyükşehir belediyesi kabul eder veya red eder. Burada bulunan mahalle halkımızın bir çok vergi avantajı ve belirli muafiyetleri olacaktı. Bununla alakalı vatandaşımızın menfaati CHP ve İYİ Parti grubu tarafından reddedildi. Bizler Ak Parti grubu olarak isterdik ki mahallelerimizin tekrar köy statüsüne işlem yapılmasıydı. 20 muhtarımızın da istekleri o yöndeydi. Belediyemiz zaten bu mahallelerden vergi almıyordu, ancak ocak ayından itibaren alacak. Amacımız kırsalda yaşayan halkımızın emlak vergileri ve su ücretleri dahil indirimden yararlanmasını sağlamaktı. Bunlar zaten büyük market ve ticari işletmeleri kapsamıyor. Burada Erdek Belediyesi maddi kaygıya düşmüştür. Maddi kaygıya düştüğü için de yazın Erdek'e gelen misafirleri bahane gösterdiler. Buda kurunun yanında yaşın yanmasına sebep olmuştur. Erdek Belediyesi'nin düşünmesi gereken kendi halkının menfaati olması gerekiyordu. CHP ve İYİ Parti grubu 20 mahalle muhtarımızı ve köylümüzü yok sayarak Erdek Belediyesinin menfaatlerini düşünmeleri Erdek tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Bu durumu kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz" diye konuştular.

Haber: Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Köylünün menfaati sayıldı
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı