Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Köylüler imece usulü parke taş döşüyor

Köylüler imece usulü parke taş döşüyor

Bigadiçe bağlı Kayalıdere Köyünde, kadın erkek, yaşlısı genci, yağmur-çamur demeden el ele verilerek parke taş döşeniyor.

Bigadiç`e bağlı Kayalıdere Köyünde, kadın erkek, yaşlısı genci, yağmur-çamur demeden el ele verilerek parke taş döşeniyor.
Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel, köyde devam eden çalışmaları incelemek üzere geçtiğimiz gün Kayalıdere Köyündeydi.
Köye, Belediye Başkanı Göksel`in geldiğini gören bayanlar misafir başkanlarına yoğun ilgi gösterdi.
Köy halkının imece usulü çalıştığını görmekte çok mutlu olduğuna değinen Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel, köydeki birliktelik ve dayanışmayı takdirle karşıladığını söyledi.
Kayalıdere Köyünde köy içi yolunun yapımı için malzemeyardımında bulunduklarını belirten Başkan Göksel, işçiliğin köy halkı tarafından yapıldığını kaydetti.
Başkan Göksel belediye ve köylünün el ele vererek kalıcı eserlerin yapılmasına örnek teşkil eden bu birliktelik ve dayanışma herkese örnek olmasını istedi. 
Kayalıdere Köyü Muhtarı İbrahim Avcu, malzemelerin Bigadiç Belediyesi tarafından karşılandığını, işçiliğinin ise köy halkı tarafından gönüllü olarak yapıldığını açıkladı.
Muhtar Avcu, devam eden konuşmasında, "Köyümüzde örnek birlik ve beraberlik dayanışması var. Birlik ve beraberlik sayesinde mahalle yollarımızı yapıyoruz. Bize her zaman destek veren Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel`e teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli