Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Köylüler el birliği ile içme suyuna kavuştu

Köylüler el birliği ile içme suyuna kavuştu

Manyas Hacıosman Köyünde imece usulü ile bol suya kavuşuldu.

Manyas Hacıosman Köyünde imece usulü ile bol suya kavuşuldu.
Manyas-Hacıosman Köyü`nün daha önce "İçilemez" raporu bulunan içme suyunu artık mutfak ve diğer tüketimde kullanabilecek.
Koçoğlu Köyü maden ocakları karşısında köye 10 km uzaklıkta içilebilir güzel bir su bulan köylüler, imece usulü ile yapılan çalışmalarla suyu köy içine getirerek evlere dağıtımına başladılar. 
Manyas Köylere Hizmet Götürme Birliği`ne ait iş makinalarının kazı işlemini yaptığı yeni su şebeke hattında, köy halkı imece ile su şebekesi borularını döşeyerek evlerine suyu bağlatmaya başladılar.
Hacıosman Köyü Muhtarı Burhan Eşen, köyün daha önce içilemeyen suyunun yerine yaptıkları uzun uğraşlar sonucu Koçoğlu Köyü maden ocakları karşısında yeni bir kaynak suyu bulduklarını, Köylere Hizmet Götürme Birliği iş makineleri ile 10 km. mesafeden köye suyu getirdiklerini, iş makinelerinin köy içi şebekenin kazısını da yaptıklarını söyledi.
7000 metre köy içi şebekesine mevcut su ile yeni içme suyunu ayrı ayrı borular ile evlere dağıtımının yapılacağını ifade eden Hacıosman Köyü Muhtarı Burhan Eşen, köye yeni getirilen içme suyunun saniyede 1 litre aktığını, mevcut su ile birlikte köyün su ihtiyacının son bulacağını vurguladı.
Süleyman Özaydın


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli