Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Köylere su tankeri dağıtıldı

Köylere su tankeri dağıtıldı

Balıkesir Valiliği orman yangınlarıyla mücadeleye katkıda bulundu

Balıkesir İl Özel İdare bütçesinden sağlanan kaynakla 20 orman köyüne alınan çok amaçlı su tankerleri düzenlenen tören ile köy muhtarlarına teslim edildi. Balıkesir Valiliği ve İl Özel İdaresi tarafından alınan çok amaçlı 20 adet su tankerinin dağıtım törenine Vali, milletvekili, rektör, İGM başkanı ile Orman Bölge Müdürü, İGM üyeleri ve köy muhtarları katıldı.
Orman Bölge Müdürlüğü tamirhanesinde düzenlenen törende, Balıkesir`de orman yangınlarına ilk müdahale için kullanılması planlanan 2,5 ton su kapasiteli tankerlerin 100 metrelik hortumuyla bir arazözün yapabildiği tüm işleri yapabileceği belirtildi. 
Törende konuşan Vali Yılmaz Arslan, muhtarlara su tankerlerini yangınların dışında da kullanabileceklerini söyledi. Vali Arslan, köylere su tankeri verilmesinin büyük bir iş olmadığını düşünenlere işin tamamının birlikte değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Balıkesir`in 892 köyünden 130 köyüne bu tankerlerden verildiğini belirten Yılmaz Arslan, "Bu sayıyı kısa süre içerisinde 200`lere, 300`lere çıkarmalıyız. Önümüzdeki yıllarda köylerimize su tankeri verilmesi uygulamasına devam edeceğiz" dedi. 
Gerek Balıkesir gerekse ülke genelindeki mevcut ormanların iyi korunması gerektiğini kaydeden Vali Yılmaz Arslan, orman vasfını yitirmiş yerlerin ekonomiye kazandırılması gerektiğini, buraların tekrar ağaçlandırılarak yeni orman alanlarının oluşturulması gerektiğini belirtti. Vali Arslan, "Bir yandan ormanları iyileştirirken, diğer yandan milyonlarca fidanlar dikilmesi, şahıslara ağaçlandırma imkanı sağlanması, köylerimize gelir getirecek tarzda ağaçların dikilmesi çok önemli aşamalardır" diye konuştu. Yılmaz Arslan, Balıkesir`in yüzölçümünün yarısına yakın olan orman varlığını, tarımsal faaliyete uygun olmayan diğer alanları da faaliyete açarak geliştirmek için çalıştıklarını, ormanların korunması için orman teşkilatının alet ve ekipman açısından çok güçlü olduğunu söyledi. 
Törende ayrıca temeli atılan orman yangın yönetim binasının yıl sonuna kadar tamamlanacağı, burada orman yangınlarının yönetim anlamında sevk ve idaresinin sağlanacağı bildirildi. 
Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş de törende bir konuşma yaptı. Valilik ve İl Özel İdaresine katkılarından dolayı teşekkür eden bölge müdürü Recep Ateş, "Balıkesir İl Özel İdaresinin katkılarıyla alınan bu tankerlerin verilmesi ile köylerimiz civarlarında çıkan orman yangınlarına, ev, ahır, samanlık, yangınlarına, anız yangınlarına profesyonelce müdahale edebilecek hale gelecektir. Yangınlarla mücadelede kırsal alanın gücü artacak. Orman yangınlarının olmaması temennisiyle su tankerlerinin köylerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 
Konuşmaların ardından çok amaçlı su tankerlerinin yetenekleri sergilendikten sonra araçlar köy muhtarlarına teslim edildi. Törende Orman Yangın Yönetim binasının temeline ilk harcı bırakan butona Vali Yılmaz Arslan, milletvekili Tülay Babuşçu, İGM başkanı Ramazan Bahçavan, Orman Bölge Müdürü Recep Ateş birlikte bastı. Bina hakkında bilgi veren Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, iki katlı olarak inşa edilecek olan binada yangın yönetim salonu, toplantı salonu, yangın değerlendirme odası, sosyal tesis ve idare odalarının bulunacağını söyledi. Ateş, "En son teknoloji bilgisayar, kamera ve diğer sistemlerle donatılacak olan yangın yönetim odasında helikopter ve arazözlerin sevk ve idaresi yapılabilecek ve büyük yangınlarda koordinasyon kolaylığı sağlanacaktır" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false