Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Köy sakinleri iktidarı Gümüşe şikayet etti

Köy sakinleri iktidarı Gümüşe şikayet etti

CHP Milletvekili köylülerin sıkıntılarını dinledi. CHP Balıkesir milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, ziyaret ettiği Gönende önce esnafı ardından köyleri dolaşıp, vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

CHP Milletvekili köylülerin sıkıntılarını dinledi.
CHP Balıkesir milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, ziyaret ettiği Gönen`de önce esnafı ardından köyleri dolaşıp, vatandaşların sıkıntılarını dinledi.
CHP Balıkesir Milletvekili Gümüş, çalışmalarını seçim bölgelerinden Gönen İlçesi`nde sürdürdü. 
CHP Milletvekili Gümüş, geldiği Gönen`de, partisinin ilçe başkanı Bülent Birgül ve yönetici kadrosuyla beraber Gönen esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.
Gümüş`ün, yoğun esnaf ziyaretinin sona ermesiyle, Gönen İlçe Başkanı Bülent Birgül ve parti yöneticileri ile birlikte köyler ziyaret edildi.
Gönen`e bağlı Hacıvelioba ve Fındıklı köylerine giden CHP`liler sevinçle karşılandı.
"Biz bittik, ruhumuzu kaybettik"
Köylerde yurttaşların sorunlarını dinleyen Gümüş`ün ziyaretinden memnun kalan ve ilk kez bir milletvekilinin seçilmek için oy isteme amacı dışında köylerine gelerek sorunlarını dinlediğini belirten Hacıvelioba ve Fındıklı köy halkı, Gümüş`e, "Biz bittik, ruhumuzu kaybettik. Vatanımıza, bayrağımıza sahip çıkamaz hale geldik, yazıklar olsun serzenişinde bulundu.
Etrafımızdaki tüm komşularımızla ilişkilerimiz kötüye gidiyor şeklinde şikayetlerini sürdüren köy sakinleri, "Ekonomi bazıları için iyi olabilir ama biz üretim yapamaz duruma geldik. Tarımsal girdilere her gün zam yapılırken, bizim ürettiğimiz ürünler para etmiyor. 4 liradan mazot alarak biz nasıl tarım yapacağız? Ürünlerimiz para etmiyor. Bizi tarımdan uzaklaştırmak istiyorlar" sözleriyle ülkenin durumuna ilişkin endişelerini ve üreticinin yaşadığı sorunları CHP Milletvekiline anlattılar.
CHP Milletvekili Gümüş, köylülerin yaptığı değerlendirme sonrası yaptığı açıklamada, esnaf ve köylünün sorunlarını sık sık TBMM Başkanlığına taşıdığını söyledi.
Köylerde yaşayan üreticilerin perişan durumda olduklarını bizzat gözlemlediğini ifade eden CHP Milletvekili Gümüş "buradaki insanlar ekmek peşinde, samana gelen zam bile bu vatandaşlarımızı perişan etmeye yetmiş durumdadır. İnsanlarımıza bu perişanlığı yaşatan 12 yıllık AKP iktidarının sonunun gelmesi lazım. Köylülerimizin, çiftçilerimizin ve tüm vatandaşlarımızın refahı için bu korku imparatorluğunun artık gitmesinin zamanı gelmiştir. Bizim gibi tarım ülkesinde mutlaka tarım ve hayvancılığın desteklenmesi lazım. CHP olarak iktidara geldiğimizde öncelikli olarak perişan durumda olan tarım ve hayvancılığa destek vereceğiz" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı