Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Köstebek yuvasına dönen yollar vatandaşı çileden çıkarıyor

Köstebek yuvasına dönen yollar vatandaşı çileden çıkarıyor

CHP Balıkesir İlinin büyükşehir olmasıyla, Bandırma Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi görev ve yetki alanları değişti.

CHP Balıkesir İlinin büyükşehir olmasıyla, Bandırma Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi görev ve yetki alanları değişti.
Bu değişikliklerden biri de şehir içi kazılar ve tamiratlarıyla ilgili.
Örneğin; Bandırma kent içinde yapılacak kazıların kazı büyüklüğüne göre tamir ücreti alınır. Bir inşaat yetkilisi kazı yapacaksa yapacağı kazının tamirat ücretini öder. Kazı paraları Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı olan AYKOME´ye yatırılır. Elektrik, Doğalgaz, inşaat ve benzeri kazıların tamiratı da bu birime yatırılır. BASKİ kazıları da aynı şekilde.
Bandırma Belediyesi, gerek kendilerinin gerekse vatandaşlar tarafından şikayet konusu olan kazılarla ilgili olarak halka doğruları aktarmak adına bilgi amaçlı açıklamada bulundu.
Belediyeden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
?Büyükşehir yasasından önce su ve kanalizasyon için yapılacak kazılar özenle açılıyordu. Asfalt kazılarında önce asfalt kesme makinasıyla düz bir şekilde asfaltlar kesilirdi. Kazı yapılacak alan parke ise önce parke taşları çıkarılır ve bir kenara konurdu. Ancak BASKİ kazılarında asfaltlar kepçelerle gelişigüzel kırılıyor. Parke taşları alınmadan kazılıyor. Kazı esnasındaki çalışmalar sonrasını da etkiliyor. BASKİ kazılarında daha dikkatli olmalıdır. Aradan geçen uzunca bir zaman olmasına rağmen şehir içinde yapılan kazıların tamir edilmediğini görüyoruz. İki belediye arasında görev ve yetki konusunda bilgi sahibi olmayan vatandaşlarımız eski alışkanlıklarıyla onarımları Bandırma Belediyesinden beklemektedir. Onarılmayan çukurlardan zarar gören halkımız Bandırma Belediyesini sorumlu tutmaktadır. Uzun süredir yapılmayan tamiratlar akıllara Bandırma Belediyesini mağdur etmek için özellikle yapılıyor düşüncesini doğurmaktadır. Kazı çalışmalarındaki sorumsuzlukların araç sahiplerinin ve küçük çocukların anlık dikkatsizliği ile büyük kaza ve yaralanmalara sebep olabileceğini görüyoruz. Bu konuda sorumluların acil müdahalelerini bekliyoruz. Şehir içinde yapılan kazıların tamiratlarını Bandırma Belediyesi olarak üstlenmek istediğimizi Büyükşehir Meclisinde defalarca dile getirdik. Ancak, Büyükşehir Belediyesi şehir içi kazıların tamiratı için ihaleye çıktıklarını ve kendilerinin halledeceklerini ifade ettiler. Geçen süre içinde Bandırma halkının mağdur edildiğini görüyoruz. Kazıların paralarını almadığımız halde vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bugüne kadar birçok çukura müdahale ederek tamiratını yaptık. Ancak, o işi yapmakla mükellef olan ve kazı paralarını alan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tamiratları biran önce yapmalıdır. Kazılıp kapatılmayan çukurlar, araçları yıpratıp vatandaşlarımıza maddi zarara uğratıyor. Su işi BASKİ´ye geçtiği günden beri Bandırmanın yollarını tahrip ettiler. Arayıp söylediğimizde yarın kapatacaklarını söyleyip 1 ay çukuru kapatmıyorlar. En sonunda biz kendimiz gidip kapatıyoruz. Asfaltla kapatmaları gereken yerleri de mıcırla doldurup bırakıp Bandırmalıları mağdur ediyorlar. İşin parasını alıp layıkıyla yapmıyorlar. Kısacası Bandırmalılar ve Bandırma Belediyesi haksızlığa uğramaktadır. Bandırma Belediyesinde hizmet etmek için bizi seçen vatandaşlarımız, Balıkesir geneli için de hizmet etmeleri için farklı bir siyasi görüşü uygun bulmuştur. Bizlere düşen ayrım yapmadan hizmet etmektir. Biz, oy hesabı yapmadan tüm kırsal mahallelerimizin bizim sorumluluğunda olan iç yollarını yapıyor, mezarlıkları onarıyor, çocuk parkları yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi de aynı şekilde ötekileştirmeden tüm ilçelere eşit düzeyde hizmet etmesini bekliyoruz.? Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false