Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kosova´dan ETO´ya ziyaret

Kosova´dan ETO´ya ziyaret

Kosova Meclisi Başkan Vekili Müferra Şinik, Erdek Ticaret Odası(ETO) Başkanı Mimar F. Özlem Sarı´yı ziyaret etti

Kosova Meclisi Başkan Vekili Müferra Şinik, Erdek Ticaret Odası(ETO) Başkanı Mimar F. Özlem Sarı´yı ziyaret etti. ETO Meclis Başkanı Haluk Can Turan´ın da hazır bulunduğu ziyarette karşılıklı düşünce alışverişinde bulunuldu.

Kosova´nın haritada nokta kadar büyüklükte olmasına karşın önemli bir stratejik bölge konumunda bulunduğuna dikkati çeken Şinik, ?Kosova´da yaşıyor, Kosova´yı seviyoruz. Türkiye´nin de her zaman desteğini görüyor ve bu dostluğun artarak sürmesini diliyoruz. Türkiye ile en başta aile kan bağımız var. Bu bağlar içinde ekonomik, ticari ilişkilerimizi sürdürmek istiyoruz. Türkiye, Kosova´ya önemli yatırımlar yaptı. Bu yatırımların bundan sonra da artarak süreceğini umut ediyoruz? dedi.

Türkiye´nin ekonomisini dikkatle izlediklerini vurgulayan Şinik, ?Dost ülke Türkiye´nin, bu ekonomik darboğazdan etkilenmeden çıkacağına inancımız tam. Başkanımız ve diğer arkadaşlarımız sayesinde Erdek´ten de Kosova´ya yatırımlar bekliyoruz? diye konuştu.

ETO Başkanı Mimar Özlem Sarı da ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek şunları söyledi:

?Tüm duygu ve düşüncelerimiz karşılıklı. Türkler bir bütündür ve Kosova´da yaşayan vatandaşlarımızla kalbimiz birlikte atıyor. Erdek´te de birçok Kosovalı aile var. Kosova ile ilişkilerimizin gelişmesi açısından da çeşitli girişimlerde bulunabiliriz. Balıkesir bölge başkanlarımız ile Kosova´ya bir gezi düzenlemeyi düşünüyoruz.?

Haber:Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Kosova ziyaret
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli