Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KOSGEBe katılacak kursiyerler mülakatla belirlendi

KOSGEBe katılacak kursiyerler mülakatla belirlendi

Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği, Çalışma ve İş Kurumu ile KOSGEBin birlikte düzenlediği Uygulamalı Girişim cilik Eğitimine katılarak kendi işini kurup KOSGEBden 30 bin lira hibe desteği almak isteyen işsiz vatandaşlar kuruma hücum

Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği, Çalışma ve İş Kurumu ile KOSGEB`in birlikte düzenlediği  "Uygulamalı Girişim cilik Eğitimi"ne katılarak kendi işini kurup KOSGEB`den 30 bin lira hibe desteği almak isteyen işsiz vatandaşlar kuruma hücum etti. 
100 kişilik eğitim grubunda yer almak isteyen 300 girişimci adayı, form doldurup ön mülakatı geçebilmek için ter döktü. Katılım çok yüksek olunca güvenlik görevlileri işsiz girişimcileri sırayla içeri aldı. 
Eğitimler Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği tarafından birlik salonunda verilecek. Destekler KOSBEG tarafından kar şılanacak. Eğitmen KOSBEG girişimcilik eğitmeni Murat Takın tarafından verilirken, Planlama ise BESOB genel sekreteri Hüseyin Saran gerçekleştirecek.
100 kişinin alınacağı kursa 300 başvuru oldu
Balıkesir`de Çalışma ve İş Kurumu`nun istihdamı artırmaya yönelik KOSGEB`in 30 Bin lira hibe desteğiyle düzenlediği `Girişimcilik Eğitimi` programına işsiz girişimciler akın etti.
Balıkesir İl genelinde 14 yerde il merkezinde 4 yerde 25 kişiden toplam 100, il genelinde ise 350 kişinin alınacağı 10 günlük eğitime katılmak isteyenlerin sayısı çok fazla olunca mülakat düzenledi.  Kurumun Paşaalanı Mahallesi`nde ki binası önünde sabah erken saatte kuyruğa giren girişimciler, form doldurup sıraya girdi. 
Fikir sahibi girişimci adayları için 3 komisyon kuruldu
Günlük 20 lira cep harçlığının verileceği eğitime katılanlara sigorta da yapılacak. Balıkesir`de 38 bin 645 kayıtlı işsizin bulunduğunu kaydeden Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Nazım Balcı " Girişimcilik Eğitimi`ne katılmak isteyen adaylara komisyon tarafından iş fikri, sermayesi, istihdama katkısı ve yapacağı iş ile ilgili bilgisini içeren sorular sorduk. Eğitime katılacak adaylar düzenlenecek sınavda da başarılı olmaları halinde kuracağı işin projesini hazırlayıp iş yerini açtıktan sonra 70 bin lira faizsiz desteğinden yararlanabilecek "dedi. 
Destekte neler var?
Girişimciye İşletme Kuruluş Giderleri kapsamında, "İşletme kuruluş aşaması Noter masrafları, Ticaret/esnaf sicil kaydının yapılması. İşletmenin sicil gazetesinde ilanı, fatura, irsaliye ve gider pusulası belgelerinin basımı ve tasdiki, yazar kasa alımı" için 3 bin lira destek verilecek. Ayrıca, makine teçhizat ve ofis donanımı kapsamında "Makine, teçhizat ve ofis donanımları, yeni makine, teçhizat veya en fazla 3 yaşında olanlar için 15 bin lira destek. İşletme giderleri kapsamında, "Personel net ücretleri, kira, elektrik, su, ısıtma, telekomünikasyon, makine yakıt giderleri kapsamında bin lira destek sağlanacak.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli